El ple del Vendrell coincideix en la necessitat d’unir esforços contra la Covid-19

Una imatge del ple telemàtic del Vendrell, amb els regidors als seus domicilis. (Fotografia: Ajuntament del Vendrell)
16/04/2020 - 19:30h

Aquest dimarts hi va haver una sessió telemàtica a causa de les restriccions decretades arran de la pandèmia

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar aquest dimarts un ple extraordinari i urgent i, per primera vegada en la seva història,  de forma telemàtica, ateses les restriccions ocasionades per la pandèmia de la Covid-19.

La sessió es va iniciar amb un minut de silenci de tots els regidors i regidores del consistori per les víctimes del coronavirus; i tot seguit els grups municipals van aprovar, per unanimitat, el caràcter urgent i extraordinari de la sessió.

El ple va servir inicialment per donar compte de la pròrroga del pressupost del 2019 per a l’exercici 2020 i també per donar compte de l’aprovació dels marcs pressupostaris a mig termini 2021-2023.

Amb 11 vots a favor (Govern) i 10 abstencions (SP-ERC; JxV, Podem El Vendrell i Primàries El Vendrell) el ple vendrellenc va validar el pressupost 2020 aprovat per la Junta General de l’empresa EcoBP, SL i ratificat a la junta del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) relatiu a la gestió de residus a la comarca, així com de les mensualitats previstes per a l’Ajuntament del Vendrell de gener a desembre.

Debat sobre el coronavirus

L’últim punt del ple va servir perquè tots els grups municipals vendrellencs tractessin la situació del municipi davant la pandèmica de la Covid-19. Tots ells van exposar la seva visió sobre l’afectació de la pandèmia en diferents aspectes de la vida municipal: salut pública, atenció a les famílies i col·lectius més vulnerables, organització de l’administració municipal, resposta ciutadana o l’impacte econòmic, entre altres.

Els diferents grups, de manera unànime, van tenir paraules d’agraïment i lloança per la tasca que duu a terme al personal sanitari al municipi, així com tots aquells col·lectius  (seguretat, protecció civil, neteja, comerç, personal de l’administració, etc.) que aquests dies estan fent una gran feina per mantenir el municipi i els seus serveis essencials en marxa.

Així mateix, els grups polítics del ple de l’Ajuntament del Vendrell van fer un reconeixement públic al moviment ciutadà solidari que ha sorgit aquests dies al municipi i que, vehiculat a través de diferents col·lectius, està duent a terme una important tasca assistencial i d’ajut humà i material.

També tota la corporació va coincidir en la necessitat de treballar conjuntament i amb el màxim consens per establir de forma prioritària un seguit de mesures socials i econòmiques que ajudin als vendrellencs i vendrellenques i el seu teixit econòmic a superar aquesta crisi.

En aquest sentit, van acordar continuar treballant telemàticament a través de les Juntes de portaveus com ja han fet en les últimes setmanes.

També et pot interessar

Comentaris