Medicaments a domicili per als pacients de risc de l’Alt Penedès

15/04/2020 - 09:49h

El Consell Comarcal i l’Hospital organitzen un servei per a les persones que tenen prescrita medicació que s’ha de recollir a la farmàcia hospitalària

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Hospital de l’Alt Penedès han organitzat un servei de missatgeria perquè les persones que tenen prescrita medicació que s’ha de recollir a la farmàcia hospitalària no s’hagin de desplaçar a l’Hospital

Prop de 400 persones dels 25 municipis de l’Alt Penedès inclosos dins l’Àrea Sanitària de l’Alt Penedès (Gelida i Sant Llorenç d’Hortons pertanyen a l’Àrea Sanitària de Martorell), podran gaudir d’aquest servei gratuït mentre durin les mesures d’aïllament social conseqüència de la Covid-19.

Es tracta de persones amb malalties cròniques, patologies respiratòries o problemes de ronyó, entre d’altres, que regularment es desplacen a l’Hospital de l’Alt Penedès per rebre aquest tractament ambulatori.

El servei de farmàcia de l’Hospital ha elaborat un llistat de pacients i s’hi ha posat en contacte telefònicament per planificar els lliuraments a domicili. El repartiment es farà a través del servei de missatgeria del Consell Comarcal i serà aquesta Administració qui n’assumirà la logística i el cost.

Fins ara, per a les persones que no podien anar a buscar la medicació a l’Hospital, el repartiment es feia amb la col·laboració de la Creu Roja i de persones voluntàries. En previsió de l’allargament del confinament, s’ha decidit utilitzar el servei de missatgeria facilitat pel Consell Comarcal per garantir que tots els medicaments arriben als seus destinataris. Aquesta empresa de missatgeria farà lliuraments mensuals o bimensuals per a la majoria de casos, i lliuraments urgents per als pacients que prenen medicaments que requereixen refrigeració.

També et pot interessar

Comentaris