Els municipis del litoral es mantindran blindats mentre duri l’estat d’alarma

Tanques col·locades en un dels accessos als barris marítims del Vendrell. (Fotografia: ACN/Roger Segura)
14/04/2020 - 15:00h

Hi ha hagut un degoteig de denúncies a veïns que acudien a les segones residències durant la Setmana Santa

Malgrat els controls policials i les tanques instal·lades en alguns municipis de la Costa Daurada, com ha estat els casos del Vendrell, Calafell i Cunit al Baix Penedès, el degoteig de denúncies a veïns amb segona residència ha continuat per Setmana Santa.

Al municipi del Vendrell, per exemple, 31 de les 136 sancions imposades entre dimecres passat i aquest Diumenge de Pasqua per no respectar el confinament corresponien a persones foranes.

“És preocupant perquè això vol dir que n’han vingut més, ja que no és possible tancar-ho tot les 24 hores”, ha lamentat l’alcalde vendrellenc, Kenneth Martínez. A Cambrils, pel que fa a dades d’altres indrets de la Costa Daurada, s’han sancionat veïns de Saragossa, Lleida i Girona.

Hi ha municipis, com ha fet el Vendrell, que han optat per fer controls a dins i fora dels supermercats per enxampar les persones que vulneraven el confinament mentre feien la compra en una població que no és on resideixen.

El Vendrell va ser un dels primers municipis que va col·locar tanques en accessos secundaris a urbanitzacions per barrar el pas als turistes. “Encara hem d’insistir molt i fer molta pedagogia. Tornarem a gaudir de les platges, però ara no toca”, ha assenyalat l’alcalde, Kenneth Martínez, a l’ACN.

Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament del Vendrell mantindrà un temps més els tancaments d’accessos a les platges, pensats per canalitzar el trànsit i evitar la picaresca. “També dels veïns del Vendrell que incompleixen les restriccions”, precisa Kenneth Martínez.

Alhora, la Policia Local del Vendrell ha fet ús d’un dron que ha permès enxampar una persona passejant els gossos a la vora del mar, entre d’altres.

Xifres al Vendrell

Pel que fa a xifres de controls a càrrec de la Policia Local del Vendrell, a banda de l’esmentada per trencar el confinament, val a dir que va realitzar 213 controls de trànsit al municipi entre dimecres passat i Diumenge de Pasqua, amb la participació d’un total de 462 efectius. Van ser identificades 1.314 persones a peu i 2.048 vehicles aturats. El nombre d’actes o expedients oberts va ser de 188.

Ofensiva als supermercats

A Calafell, on es van tancar diversos accessos amb barreres de formigó, la Policia Local ha continuat enxampant infractors. Només durant la jornada de diumenge, es van imposar 22 denúncies per incomplir el decret estatal de l’estat d’alarma. La meitat corresponien a sancions imposades a les entrades dels supermercats a persones amb segona residència a Calafell.

També et pot interessar

Comentaris