La crisi sanitària aboca alguns establiments al tancament definitiu

Restaurant El Centre de Satnt Sadurní. FOTO:EL CENTRE
Eva López
12/04/2020 - 15:58h

Quan la Covid-19 quedi enrere hi ha alguns comerços que no tornaran a obrir portes perquè no poden fer front a les pèrdues

Les subvencions que els governs català i espanyol han posat sobre la taula per ajudar les empreses serviran a molts comerços a mantenir-se vius. N’hi ha d’altres, però, que no podran superar la davallada en la facturació.

Tot i que serà al final de l’alarma sanitària quan se sabrà quina és la magnitud de la crisi econòmica, el cert és que hi ha empresaris que ja estan anunciant que no poden fer front a les pèrdues que acumulen i que han decidit abaixar definitivament la persiana dels seus establiments.

PUBLICITAT

Al Penedès n’hi ha alguns que ja han pres aquesta determinació, com els propietaris del restaurant El Centre de Sant Sadurní. El projecte va néixer fa un parell d’anys i les bones crítiques li plovien d’arreu.

“Quan vam projectar el Centre teníem ganes de menjar-nos el món. Ara la iŀlusió i les ganes s’han convertit en por i tristor, perquè el món se’ns ha menjat a nosaltres”, han explicat els responsables de l’establiment.

“Encara no estàvem consolidats, i tot i que els inputs que rebíem dels clients eren exceŀlents, necessitàvem una miqueta més de temps. Com a restaurant jove, ens trobàvem a la corda fluixa i aquesta corda ara no té cap xarxa sota per aguantar cap cop”, han apuntat.

Els propietaris del Centre són els mateixos que els del restaurant Il Picarolo, tancat des de fa tres setmanes per l’estat d’alarma. “És moment de prioritzar i concentrar els nostres esforços per una supervivència. Quan sortim d’això serà molt dur, i ens preocupa que la manera de socialitzar-nos en un futur sigui ara com ara tan incerta”, lamenten.

També et pot interessar

Comentaris