66 residents i 21 treballadors de la residència Novallar de Mediona, positius per SARS-CoV-2

10/04/2020 - 17:58h

L’ajuntament demana la intervenció de la Generalitat perquè considera que les mesures que s’estan aplicant per contenir la pandèmia “arriben tard”

“Tot i que des del primer moment hem intentat establir una comunicació directa amb la gerència de la residència i la direcció de serveis del grup empresarial Novallar i hem demanat claredat en la informació, les dades de defuncions que se’ns havien fet arribar era que al llarg del que portem d’abril hi havia hagut 9 morts (5 de COVID-19 confirmats i 4 sense confirmar)”, han apuntat des de l’equip de govern.

L’Ajuntament de Mediona ha demanat aquest divendres, a través d’un comunicat de premsa, que la Generalitat intervingui de forma immediata la residència de gent gran Novallar on s’han confirmat 87 positius per nou coronavirus. D’aquests, 66 són residents -en total n’hi ha 105- i 21 treballadors del centre.

“Malgrat tot, les dades a les quals hem pogut tenir accés pel registre que tenim com a Ajuntament és d’un total de 13 morts, dels quals en desconeixem les causes. Veníem d’un mes de març on hi va haver 6 morts, que tampoc es van notificar a l’Ajuntament. Durant el mateix mes de l’any anterior n’hi havia hagut 3, la qual cosa ja hagués hagut de fer saltar les primeres alarmes”, han denunciat des del consistori.

Fonts de l’equip de govern han explicat que des que van tenir coneixement dels primers positius per SARS-CoV-2 van demanar informació sobre la situació, i es van proposar a les autoritats territorials en matèria de salut algunes actuacions per frenar el virus.

“En termes objectius sabíem que el personal no disposava de tot el material adequat, ja amb casos positius al centre, i que hi havia diverses treballadores de baixa”, expliquen.

“El cert, però, és que moltes d’aquestes mesures no s’han aplicat o s’han aplicat tard. I avui ens trobem amb uns resultats lamentables que dificulten atendre la vida i acompanyar la mort de les persones residents”, asseguren des de l’ajuntament.

Des del consistori han reconegut i agraït la feina que està fent el personal del centre, “i no dubtem de la seva professionalitat, fins i tot en les condicions més extremes i desbordants en les quals han hagut i hauran de treballar”, han dit.

Però han afegit que “fa més de 10 dies que alertem de la situació amb la voluntat d’alentir el número no només de morts sinó de contagis. I les mesures arriben dramàticament tard”.

Per això, l’equip de govern medionenc ha demanat la immediata intervenció de Novallar per part de la Generalitat “per garantir el ple compliment de les mesures indicades des dels protocols i els equips de Salut que al llarg d’aquestes setmanes han acompanyat la situació sanitària de la residència”.

Comentaris