“La Covid-19 és la mostra evident de la perversió del sistema”

Sergi Farreras és membre del comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès
Judit Benages
10/04/2020 - 12:30h

El membre del comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, Sergi Ferreras, reflexiona sobre la situació del centre i de la sanitat

Des del comitè d’empresa de l’Hospital de Vilafranca, Sergi Farreras explica que estan “col·lapsats i esgotats, però amb un ferm compromís amb la ciutadania com amb nosaltres mateixos”.

Farreras apunta que van començar amb evidents mancances a conseqüència de les retallades anteriors “que no tenien aturador” i que ara estan suplint aquests dèficits gràcies a la col·laboració de la gent. Farreras afirma que els sanitaris no són “ni herois ni heroïnes, sinó víctimes d’un virus i d’unes retallades que han portat la sanitat a dependre de col·laboracions ciutadanes per continuar i poder lluitar amb condicions contra la pandèmia”.

PUBLICITAT

Afegeix, a més, que s’ha evidenciat una “manca de protocol i de planificació, amb anuncis d’arribada de material que no veiem” i lamenten que mentre als professionals els falten mascaretes “hi ha qui especula amb el seu preu”. Farerras explica també que van veient com s’infecten companys de professió i que l’esforç dels treballadors i treballadores “és inhumà”.

Finalment per Farreras la Covid-19 “és la mostra més evident de la perversió del sistema, que mentre uns treballem i arrisquem per fer el màxim de bé possible la nostra feina amb vocació de servir, altres ja tenen l’excusa per tornar a parlar de recessió econòmica i tornar a retallar, però ens tornaran a trobar-hi per fer-hi front i recordar que retallar en sanitat mata”.

PUBLICITAT

També et pot interessar

Comentaris