Sis morts i 16 positius per Covid-19 a la Residència Sant Antoni Abat de l’Arboç

Imatge d’arxiu de quan els fectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’Exèrcit espanyolva anar a desinfectar la residència geriàtrica de l’Arboç. (Fotografia: Ajuntament de l’Arboç)
09/04/2020 - 21:27h

El centre geriàtric aïlla els casos confirmats en una planta i envia a casa els treballadors contagiats

La Residència hospital assil Sant Antoni Abat de l’Arboç ha informat aquest dijous de la mort de sis residents en les darreres setmanes. Tanmateix, segons detalla la direcció en un comunicat, només en un dels casos s’ha confirmat la mort pel coronavirus de la Covid-19, mentre que els cinc restants presentaven símptomes de la malaltia però no se’ls va poder fer la prova.

La residència arbocenca explica que des de dijous passat ha fet el test a tots els residents i professionals del centre. “El resultat d’aquests tests, amb la presència de 16 casos positius, molts d’ells asimptomàtics, ha permès fer més efectives les mesures d’aïllament implementades des d’un principi a partir del criteri conjunt establert pel Departament de Salut i el Departament d’Afers Socials”, subratlla la direcció.

El centre informa que els residents positius els han distribuït en una planta diferenciada del centre que s’ha habilitat per tal d’aïllar-los de la resta de residents que no tenen la Covid-19. A més, afegeix, “s’han establert tots els protocols de treball intern per garantir l’atenció mèdica òptima a tots els residents” i “s’han aplicat mesures d’aïllament per als treballadors afectats, els quals ja es troben en els respectius domicilis”.

La direcció de la Residència Sant Antoni Abat envia “un missatge de tranquil·litat i serenor a les famílies, i de suport a tots els residents i als treballadors”.

Assegura també que manté un contacte diari i permanent amb la Generalitat per implementar tots els mecanismes de seguretat i salut per als residents.

Efectius dels Bombers de la Generalitat, de l’exèrcit espanyol, a càrrec de la Unitat Militar d’Emergències (UME); i d’una empresa especialitzada han fet tasques de desinfecció a l’equipament els darrers dies. L’última va ser tot just dilluns.

Condol municipal

L’Ajuntament de l’Arboç ha expressat el seu condol oficial per la mort de residents de l’hospital assil Sant Antoni Abat i remarca en un comunicat que ha realitzat reformes d’urgència al centre “seguint les indicacions del Departament de Salut i de Benestar i Família, que s’ha fet càrrec de totes les residències de Catalunya, per tal d’adequar els espais per garantir l’atenció i la salut dels residents i del personal que hi treballa”.

“Així, la planta baixa es destinarà als positius pel Covid-19 i la primera planta pels residents que han donat negatiu”, diu el consistori arbocenc.

El mateix consistori de l’Arboç també destaca que s’ha “posat des del primer moment a disposició de la direcció del centre per ajudar en tot el que sigui possible”. Des de la setmana passada, la bandera oneja al balcó consistorial a mig pal, ha conclòs l’administració local en el comunicat que ha fet públic aquest Dijous Sant.

Cinc positius aïllats a la Residència La Muntanyeta del Vendrell

D’altra banda, també aquest dijous s’han rebut els resultats de les proves realitzades a persones ingressades a la Residència municipal La Muntanyeta del Vendrell i que patien febrícula fa uns dies. En 5 casos han donat positiu pel coronavirus de la Covid-19.

El metge que els tracta ha parlat directament amb cadascuna de les famílies afectades i tots 5 pacients estan estables, sense febre i aïllats de la resta d’interns per evitar més contagis.

També et pot interessar

Comentaris