Arriben a 13 les morts en algunes residències de Vilafranca

Avatar
09/04/2020 - 15:16h

Segueix també l’increment de positius al Ricard Fortuny i Inglada Via i també s’ha informat del primer cas a la Mare Ràfols

L’Ajuntament de Vilafranca informa sobre la situació de les residències de gent gran de Vilafranca arran de la pandèmia del Coronavirus-COVID-19.

A data d’avui dijous i segons les dades ofertes pels mateixos centres, al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny en aquest moment les persones positives per COVID-19 han pujat a 43. En les darreres hores s’ha hagut de lamentar una nova defunció, per la qual cosa ja són 4 en tot l’episodi. També s’ha donat l’alta a una persona

Pel que fa a la Residència Inglada Via, hi ha 49 persones positives per Coronavirus. Ens les darreres hores s’han produït 3 noves defuncions, amb les quals s’arriba a 9 en tot l’episodi. La residència ha creat tres espais diferenciats: una zona neta amb els 11 residents negatius, una zona positiva sense afectació amb 18 persones i una zona positiva amb símptomes que acull 25 persones. 2 persones han estat derivades al Centre Ricard Fortuny i 2 més s’han traslladat a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. També s’ha autoritzat el trasllat d’una persona al seu domicili.

També s’ha detectat una persona positiva a la residència Mare Ràfols.

De les aproximadament 500 persones ingressades a les residències de Vilafranca, de moment s’han detectat un total de 93 persones positives o amb símptomes i s’han produït 13 defuncions. La xifra continua estant per sota de la mitjana catalana.

PUBLICITAT

En tots els casos s’està fent tot allò que estableix el Departament de Salut i amb col·laboració amb el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf i de l’Institut Català de la Salut.

Cal destacar que la xifra de malalts respiratoris a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès continua a la baixa. A data d’avui són 55, 3 menys que ahir dimecres.

També et pot interessar

Comentaris