El CCBP crea un nou servei d’atenció a les víctimes de violència masclista

08/04/2020 - 17:00h

Onze ajuntaments financen la contractació d’una treballadora social adscrita al Servei d’Informació i Atenció a les Dones

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha posat en marxa un nou servei d’atenció i seguiment a dones que hagin estat o siguin víctimes d’un cas de violència masclista. Això ha estat possible gràcies a la contractació d’una treballadora social adscrita al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Un total d’onze ajuntaments de la comarca penedesenca han decidit participar del projecte d’àmbit comarcal i fer una aportació econòmica per al seu finançament. Són els casos d’Albinyana, Banyeres del Penedès, Bellvei, Bonastre, Cunit, el Montmell, la Bisbal del Penedès, l’Arboç, Llorenç del Penedès, Masllorenç i Sant Jaume dels Domenys.

Aquests ajuntaments, segons es remarca des del CCBP, han fet una aposta per disposar d’un nou servei que permetrà donar una atenció de qualitat al col·lectiu de dones que han patit o estan patint violència de gènere a la comarca. El Vendrell i Calafell n’han quedat al marge perquè aquests dos municipis tenen competències pròpies en matèria de serveis socials.

Creixen els casos durant l’estat d’alarma
Val a dir que la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19 que obliga la ciutadania a romandre confinada als domicilis ha provocat que a nivell estatal hagin augmentat un 18% les trucades al telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista.

La situació de confinament augmenta el risc per a aquestes víctimes, que han de conviure permanentment amb el seu presumpte agressor. La tècnica de violència masclista contractada pel CCBP prestarà el servei de manera itinerant als 11 municipis que hi participen, i així les dones que s’hi puguin adreçar podran ser ateses en dependències del seu propi ajuntament sense necessitat de desplaçar-se al Vendrell, si així ho prefereixen. El servei funcionarà també un cop hagi passat l’emergència pel coronavirus.

Amb tot, mentre s’allargui la situació d’emergència, l’atenció inicial de les dones que necessitin el servei serà telefònica i telemàtica. Tanmateix, en cas d’urgència l’atenció es podrà fer de manera presencial.

El telèfon de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Baix Penedès és el 977 157177, i el correu electrònic del SIAD és: igualtat.diversitat@baixpenedes.cat.

També et pot interessar

Comentaris