Més altes per Covid-19 a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

Judit Benages
08/04/2020 - 13:25h

El centre ha donat dues altes més en les últimes 24 hores i el nombre de víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia es manté en 13

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ha donat en les últimes 24 hores dues altes més per Covid-19, segons ha informat aquest dimecres al migdia. El total d’altes es situa ja en 46.

El centre té un total de 58 persones ingressades amb malalties respiratòries, les mateixes que dimarts, i les defuncions es mantenen en 13 després que a principi de setmana s’informés de dues més.

Cal destacar que des de l’Hospital de Vilafranca s’informa dels ingressats per malalties respiratòries i no només per Covid-19, ja que hi ha un gran volum de proves per fer que s’estan gestionant de la millor manera possible i, per tant, no tenen els resultats tan ràpid com voldrien. Així i tot, des del centre es destaca que tots els malalts respiratoris es tracten com si fossin positius en coronavirus i, per tant, no esperen el resultat de la prova per atendre’ls convenientment.

Pel que fa als pacients ingressats en aïllament i els professionals dels hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) han rebut més de 800 missatges de suport i acompanyament a través de la iniciativa #CartesPerAcompanyar, posada en marxa fa dues setmanes. Aquests missatges han arribat a través del correu electrònic cartesperacompanyar@csapg.cat en diversos formats: cartes, dibuixos, fotografies i, fins i tot, àudios i vídeos.

La campanya va sorgir de la iniciativa d’alguns professionals del Consorci, que van comunicar les seves ganes d’involucrar-se en aquest projecte, i també per la petició d’algunes  escoles de les comarques del Garraf i l’Alt Penedès.

PUBLICITAT

Per tal de fer arribar els missatges als pacients en aïllament i als professionals s’han creat dos circuits d’entrega.  Per una banda, totes les notes i dibuixos es pengen a la intranet, una plataforma interna a la que tenen accés totes les persones treballadores del CSAPG. Per altra banda, infermers/es, auxiliars, metges/esses, treballadors/es socials i psicòlegs/òlogues s’encarreguen d’entregar en mà aquests missatges als pacients ingressats, sempre que és possible. També col·laboren en aquest procés el Departament d’Atenció a la Ciutadania i Comunicació que són els encarregats de rebre i gestionar tots els e-mails.

Els pacients en aïllament han rebut amb molta il·lusió i agraïment aquesta iniciativa, ja que és una manera més d’entretenir-se i sentir-se acompanyats, escoltats i recolzats.

Des del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf volen donar les gràcies a totes les persones que han participat i que els han fet arribar els seus missatges d’ànim i suport.

També et pot interessar

Comentaris