El Casal atura tota l’activitat tant social com cultural

Xavi Gonzàlez
07/04/2020 - 14:00h

La junta directiva de l’entitat pren mesures pensant en la preservació del patrimoni i en els seus socis

Com tantes d’altres entitats, el Casal-Societat La Principal de Vilafranca ha hagut d’aturar tota la seva activitat tant social com cultural arran de la pandèmia del coronavirus. Miquel Àngel Garcia és el president des del 2008 d’aquesta associació centenària que va ser fundada el 1904. Ell mateix ha explicat al 3d8 que mai abans “el Casal havia aturat la seva activitat: ni en guerra ni en època de postguerra”. Malgrat tot, davant aquests dies excepcionals que viu el món el Casal va enviar una carta al seu miler d’associats en què explica el full de ruta que seguirà les properes setmanes arran del confinament i el tancament obligat de les activitats. Hem de recordar que el Casal no només gestiona el teatre, sinó que té una massa social al voltant de diverses seccions, com són el bàsquet, la dansa, l’anglès, les belles arts, l’escola de teatre EFIT o els balls de saló. Des de l’entitat, doncs, expliquen que es tracta de decisions preses per vetllar pel manteniment de tres eixos principals: la preservació d’un patrimoni comú, la cobertura mínima dels recursos dels seus treballadors i l’adaptació a un context econòmic molt dur per a moltes famílies.

Decisions diverses

Així doncs, i per tal de trobar una fórmula que garanteixi la continuïtat del Casal, la junta encapçalada per Garcia va prendre diverses iniciatives. En primer lloc, van aturar tota l’activitat seguint les indicacions de les autoritats amb la finalitat de garantir la salut de tothom (i en aquest sentit estan treballant en escenaris de futur per recuperar part de l’activitat suspesa des del mes de març que es faran públics en funció de l’evolució de la situació i ajustant-ho a cada activitat). D’altra banda, també han decidit no girar quotes d’activitats fins que es normalitzi la situació al país, de la mateixa manera que mantenen una quota social, a partir del dia 1 de maig, d’un màxim de 10 euros mensuals mentre duri l’estat d’alarma.
Sobre aquesta última mesura, Garcia ha explicat que ha afectat l’actual plantilla de l’entitat, que s’ha vist abocada a presentar un ERTO (total o parcial, segons el cas) per a 20 monitors de bàsquet, 8 de dansa, 1 monitor de teatre, 4 persones del servei de sala i neteja i 5 del personal d’administració i gerència.

PUBLICITAT

Reprogramant espectacles

Obligats per la situació, el Teatre Casal ha hagut de reprogramar espectacles que havia d’acollir al mes de març. Alguns ja tenen nova data a partir de la tardor, com l’actuació de Comandante Lara & Cia, que serà el 2 d’octubre. Altres que formaven la graella de la tardor es mantenen a la programació, com l’actuació de Manu Guix el 16 d’octubre o l’acústic amb Manel Fuentes sota el títol Per què ens agrada Bruce Springsteen?, per al 28 de novembre.

També et pot interessar

Comentaris