Dimissió en bloc del comitè europeu d’hoquei patins

Organigrama de la comissió que ha dimitit
07/04/2020 - 11:00h

Presidida pel portuguès Fernando Graça, el vendrellenc, Lluís Ferrer n’era el vicepresident primer

El president del Comitè Europeu d’hoquei patins (WSE-RH), el portuguès Fernando Graça, va comunicar la setmana passada la seva dimissió per motius de salut i automàticament van dimitir en bloc els dos vicepresidents, un d’ells el vendrellenc Lluís Ferrer, i tots els seus col·laboradors. Graça i el seu equip portaven dirigint l’organisme des del 2012 i el mandat l’havia d’acabar el proper mes de juliol, coincidint amb l’Europeu, però finalment tot s’ha precipitat. La gota que ha fet vessar el got de la dimissió en bloc ha esta precisament la d’ajornar l’europeu de seleccions que s’havia de disputar a França del 18 al 25 de juliol i traslladar-lo al juny del 2021. Lluís Ferrer ha explicat al 3d8 que des de la comissió no es veien gens clares aquestes dates perquè “coincidirà amb l’Europeu de futbol i vam mostrar el nostre desacord”.

Malgrat tot, el president de World Skate, organisme que controla totes les confederacions mundials (l’Europea on hi havia la comissió que ara ha dimitit, però també la de Sudamèrica, Àfrica i Àsia) i que està presidida pel portuguès Fernando Claro va tirar pel dret anunciant les noves dates de l’europeu a través d’un mitjà portuguès i en cap cas fent-ho de manera oficial. Un altre dels motius de la dimissió ha estat el canvi d’estatuts a World Skate realitzat a l’estiu passat coincidint amb el mundial de Barcelona on deixaven de tenir independència d’organització totes les confederacions abans esmentades. “Nosaltres estàvem en contra d’aquesta decisió perquè WSE-RH és una entitat amb història, vida pròpia i independència”, comenta Ferrer. El gener hi va haver una nova topada quan Claro pren la decisió de controlar tota la part econòmica de totes les confederacions.

Marxen dolguts

Ferrer, que marxa dolgut, ha recordat també quan el 5 de març van anunciar l’aturada de les competicions europees pel coronavirus. “Molts equips portuguesos i espanyiols ens van dir de tot. Sempre hem volgut donar prioritat a les competicions domèstiques i les internacionals de clubs”, manté Ferrer que ara per ara no veu gens clar que es puguin acabar les competicions europees de clubs. “Potser es podran fer a porta tancada però quin sentit tindran?. Les finals four no les voldrà organitzar ningú”, reflexiona Ferrer. L’entitat que presidia Graça va proposar fins i tot pagar les despeses dels clubs participants en aquestes finals a quatre (Lliga Europea, Europa CUP i lliga europea femenina) i que es poguessin jugar al mes de juliol però Fernando Claro no va estar d’acord i a dia d’avui ningú sap com s’acabaran les competicions. De moment, la lliga italitana ja s’ha donat per acabada i potser els següents en prendre aquesta decisió seran les lligues portuguesa i espanyola.

També et pot interessar

Comentaris