El CAAD, preocupat per la disminució d’adopcions d’animals

02/04/2020 - 21:00h

El decret d’alarma posa en una situació límit moltes protectores com ara el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia del Penedès

El decret d’alarma per coronavirus ha posat en una situació límit les protectores d’animals i les associacions voluntàries d’acollida a gossos i gats, ja que el servei d’atenció al públic ha quedat totalment prohibit excepte per a casos excepcionals que es van donar durant els primers dies de confinament.

Des del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia del Penedès expliquen que la preocupació ara mateix és la disminució d’adopcions, ja que, tot i que se’n fan, és evident que com que no es pot fer atenció presencial, les xifres han baixat i, per tant, es genera un problema afegit a la saturació que el centre ja tenia abans de la pandèmia.

Des del centre es posen eines telemàtiques per poder seguir fent adopcions, però aquestes no són tan àgils com abans del decret d’alarma. Ara mateix tenen 196 gossos i 38 gats pendents d’adoptar.
Pel que fa als abandonaments, no han notat un increment per por que els animals contagiïn el coronavirus, i les dades d’entrades d’animals al centre són similars al mateix període de l’any passat.

Pel que fa a si la gent té més interès a adoptar gossos perquè passejar-los és una de les activitats permeses pel decret d’alarma, des del centre asseguren que en el seu cas no és així, ja que tenen un filtratge molt bo i de seguida veuen si una persona vol adoptar perquè realment ho desitja o com a mitjà per poder sortir al carrer.

Amb les restriccions de les visites presencials, des del CAAD s’ha establert un protocol que inclou entrevista telefònica i la realització d’un qüestionari exhaustiu amb l’objectiu de donar als animals la millor opció possible, encara que només sigui situació temporal com és l’acollida.

El que sí que han notat des del centre és que la ciutadania, davant la incertesa del moment i les repercussions econòmiques que pot arribar a tenir, reflexiona molt més sobre el fet d’incorporar un animal a la seva vida.

També et pot interessar

Comentaris