Nova mort per Covid-10 a l’Hospital de l’Alt Penedès, on també segueixen pujant les altes

FOTO: Jose Paredes
Judit Benages
02/04/2020 - 13:01h

El centre vilafranquí no lamentava cap víctima mortal des de diumenge, però la bona notícia és que han passat de 7 a 24 altes en pocs dies

En el balanç diari que l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès envia cada migdia als mitjans de comunicació, aquest dijous ha informat d’una nova mort al centre per Covid-19, una situació que no vivien des de diumenge. A l’hospital tenen en aquests moments 63 persones ingressades per malalties respiratòries, dues més que ahir i 11 menys que dimarts.

La nota positiva és que les altes segueixen pujant i han passat de 7 a 24 en pocs dies.

PUBLICITAT

Cal recordar que ja són 11 les persones que han mort a l’Hospital de Vilafranca fins al moment: tres fa dues setmanes, set la setmana passada i una altra en aquestes últimes 24 hores. Des de l’hospital no s’informa de les edats de les víctimes ni tampoc si tenien o no patologies prèvies.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf informa dels ingressats per malalties respiratòries en general i no només dels malalts positius per coronavirus ja que estan gestionant moltes peticions de proves que es realitzen i reconeixen que és difícil canalitzar-les totes i, a més, hi ha molt moviment de pacients entre centres per diverses necessitats clíniques i de tractament.

Possibilitat de videotrucades

Des de l’Hospital s’ha informat aquest dijous que, degut a la situació d’aïllament en què es troben els pacients, a part de les trucades que reben diàriament els familiars per part dels professionals informant sobre l’evolució de la persona ingressada, s’han repartit diverses tauletes perquè els pacients en aïllament que ho necessitin puguin realitzar videotrucades amb els seus familiars amb l’ajuda del personal assistencial de les plantes.

L’objectiu és humanitzar l’atenció a tots els nostres pacients, en la mesura del possible en aquesta situació,  intentant que se sentin a prop dels seus familiars. El contacte amb persones estimades és de gran importància, ja que ajuda a minimitzar l’angoixa i el neguit de totes dues parts.

PUBLICITAT

Aquesta iniciativa, que inicialment es va posar en marxa a la Unitat de Cures Intensives i posteriorment a les unitats d’hospitalització i de residència, ha estat rebuda amb una gran il·lusió i agraïment tant pels pacients i familiars com pels professionals.

Per tal de poder portar un ordre i garantir el correcte ús dels dispositius, cada àrea ha establert el seu procediment de trucades, adaptant-se als horaris i serveis que es presenten als malalts ubicats en aquests espais. És per això que els familiars han d’esperar a què l’hospital es posi en contacte amb ells per coordinar la trucada.

També et pot interessar

Comentaris