Diversos museus catalans proposen el #MuseumQuizACasa per als dies de confinament

Avatar
01/04/2020 - 19:30h

Es tracta d’un concurs que inclou una versió per a Adults i una altra per a Famílies, accessibles a museumquizacasa.org

Diversos museus catalans han llançat la iniciativa #MuseumQuizACasauna edició conjunta especial del concurs Museum Quiz amb l’objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure mentre duri el confinament sol·licitat per les autoritats sanitàries com a mesura de prevenció del Covid-19. El concurs és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org

La nova proposta, impulsada per una quinzena de museus, adopta el nom de #MuseumQuizACasa i inclou una versió per a adults (públic en general) i una altra per a famílies (infants). El concurs es va iniciar dissabtre passat i estarà actiu de dilluns a dissabte, des de les 18 hores fins a les 22 hores, mentre duri el confinament social. De dilluns a divendres, s’adreçarà a famílies amb un concurs diari dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes s’adreçarà a públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Estarà construït sobre la plataforma gratuïta Kahoot. 

Les preguntes inclouran temes d’actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny, etc.) i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants. Es preveuen 4 tipologies de pregunta: quiz, cert/fals, pregunta oberta i puzle. Es recomana que cada equip estigui format per un mínim de 2 i un màxim de 5 persones. Un cop finalitzada la sessió tothom podrà veure la seva puntuació en relació amb la resta de persones participants.

PUBLICITAT

Amb aquesta iniciativa els museus implicats volen contribuir a alleugerir el confinament de la ciutadania aportant eines per al foment de la cultura i la divulgació del seu patrimoni cultural. S’hi podrà participar a través de qualsevol dispositiu electrònic, ja sigui mòbil, tauletes o ordinadors. La participació en aquest concurs no implica la sessió de cap dada personal de les persones usuàries donat que la plataforma d’accés al joc Kahoot no emmagatzema cap dada personal. 

El concurs #MuseumQuizACasa és una iniciativa del Museu Marítim de Barcelona i del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el Jardí Botànic, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de la Terrissa de Quart, els Museus de Sant Cugat, el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), el Museu d’Història de Cambrils, Museus de Sitges, Museu de Guissona i el Far de Vilanova i la Geltrú.

També et pot interessar

Comentaris