“Soc optimista de mena i crec que podrem acabar la lliga”

29/03/2020 - 22:00h

Entrevistem l’entrenador del CP Calafell, Ferran López, arran de l’aturada de les competicions pel coronavirus

Com es viu aquesta situació a Sant Sadurní?
Vivint com la resta de gent, amb la incertesa però sabent que el més important és acceptar-la i fer un exercici de consciència i de solidaritat. Estem confinats a casa i sortim bàsicament a comprar el que necessitem per menjar. Siguem positius i esperem que passi aviat i que tots els afectats directament es millorin aviat.

Malgrat que el més important és solucionar aquesta infecció, què creu que pot passar a la competició?
Per ara no sabem què passarà amb la competició. Com et deia, jo soc optimista de mena i penso que podrem acabar-la i jugar la Copa. Possiblement s’hauran de retocar les bases de competició per acabar-la. Ara mateix penso així.

Els jugadors tenen algun treball específic per fer a casa?
El jugadors tenen diferents rutines individuals ja des del primer dia, i ens anem reunint amb una plataforma virtual tres cops a la setmana. Ens veiem les cares, parlem, ens expliquen les seves marques a les sessions i tornem a donar rutines. És una bona forma de mantenir-nos units i fer equip.

Com a professional de l’esport, què aconsella a totes les persones que no poden sortir de casa?
Jo aconsello a tothom que faci un exercici d’acceptació. Jo, personalment intento controlar només el que depèn de mi, cosa que em fa relativitzar la situació. Em mantinc actiu físicament amb diferents taules d’exercicis, i també mentalment llegint i ideant i projectant per a la meva empresa. Per tant, és el que podria aconsellar a tothom, i sobretot que es quedin a casa com a exercici de responsabilitat i solidaritat.

Els esportistes necessitaran una nova minipretemporada per tornar a la competició?
Crec que els esportistes necessitaran una minipretemporada, sobretot pel tema aeròbic. La resta, a nivell muscular, de flexibilitat i de força, estarà bé.

Com preveu les properes setmanes?
Espero que tot es vagi acotant a poc a poc. Estic segur que el confinament donarà els seus fruits si tothom és conscient del que hi ha en joc. És un bon moment per fomentar el treball en equip més que mai.

Quin és el dia a dia de Ferran López aquests dies?
Em llevo d’hora i faig exercici físic. Esmorzo i dedico unes hores als meus projectes i a les meves idees a todoseentrena, la meva empresa de formació. Tinc dos fills, així que també fem una estona d’alguna activitat conjunta. Dinem plegats i, a la tarda, a banda de tornar a fer exercici, llegir i fer alguna activitat conjunta, torno a dedicar unes hores a la meva feina. A vegades miro vídeos, em torno a mirar algun partit d’aquesta temporada i fins i tot algun d’altres. És important tenir la sensació que m’ocupo del que m’atreu i m’interessa.

També et pot interessar

Comentaris