“Mai m’hauria imaginat viure una situació com aquesta”

29/03/2020 - 21:30h

Entrevistem a l’entrenador del Noia Freixenet, Pere Varias, arran de l’aturada de les competicions pel coronavirus

Com es viu aquesta situació a Sant Sadurní?
Suposo que com a tot arreu. Personalment, amb una barreja de preocupació per les notícies que anem rebent i d’angoixa per no saber fins quan durarà. Mai ens hauríem imaginat viure una situació com aquesta. Sap molt de greu veure com creix cada dia la xifra de contagiats i, sobretot, la de defuncions.

Malgrat que el més important és solucionar aquesta infecció, què creu que pot passar a la competició?
Espero que la puguem acabar, però veient que les notícies no són gens positives, i si seguim els passos d’altres països, sent optimistes no sembla que puguem recuperar la competició abans de maig. Veig bastant inviable encabir l’últim partit de la fase regular de l’OK lliga, els play-offs, la Copa i la Lliga Europea. L’única manera és canviar el format de competició i reduir el nombre de partits que queden. De totes maneres, cal esperar que acabi el confinament i, després, trobar la millor solució entre totes les parts.

Els jugadors tenen algun treball específic per fer a casa?
Sí. El Marc Pi, que és el preparador físic, els ha donat unes rutines amb l’objectiu de mantenir el to físic al màxim possible.

Com a professional de l’esport, què aconsella a totes les persones que no poden sortir de casa?
Se’m fa difícil donar consells, perquè a mi, personalment m’està costant molt adaptar-me a aquesta situació. Però evidentment, tot el que sigui mantenir rutines, intentar seguir un horari més o menys estricte o realitzar exercici físic sempre ajuda a fer el confinament mes amè.

Els esportistes necessitaran una nova minipretemporada per tornar a la competició?
Ens haurem d’adaptar al nou calendari i a la limitació de dies d’entrenament previs al primer partit, però sí que és cert que seria convenient, en funció de quan es reiniciï la competició, fer una pretemporada. El primer equip no entrenarem fins que no tinguem la autorització de les autoritats, fent prevaldre la salut de tothom que en forma part.

Com preveu les properes setmanes?
Esperant poder recuperar la normalitat. Seran setmanes dures, ja que el dia a dia m’ha canviat molt. El fet de compaginar la feina i l’esport fa que no passis gaires hores a casa, i ara es totalment al revés. Miro d’informar-me del que va passant un parell de cops al dia però tampoc m’agrada viure enganxat a la notícia.

Quin és el dia a dia de Pere Varias, actualment?
Miro de fer exercici físic cada dia. A més, ajudo els meus fills en els estudis amb els deures que els passen i faig feina des de casa.

També et pot interessar

Comentaris