La IV Jornada Bellvei Negre passa al format virtual i durarà quatre dies

Part dels participants a les jornades d’aquests quatre dies
28/03/2020 - 14:00h

Diumenge es donaran a conèixer les novel·les guanyadora i finalista del IV certamen Bellvei Negre

Davant la crisi del COVID-19 el comissari Ramon Valls, conjuntament amb els organitzadors, l’Ajuntament de Bellvei i Bellvei Ràdio, van decidir anul·lar la Jornada Bellvei Negre que havia de tenir lloc aquest dissabte i diumenge, 28 i 29 de març, a Bellvei.

Però davant la necessitat d’anunciar igualment els guanyadors, perquè la resta dels participants del certamen puguin tenir lliures les seves novel·les, Ramon Valls va proposar organitzar una versió virtual de l’esdeveniment. Així, amb el suport dels organitzadors i la bona predisposició dels convidats i dels col·laboradors, Valls s’ha encarregat de recollir tots els vídeos que han enregistrat els participants. La jornada s’allargarà quatre dies, amb diverses sessions diàries.

Aquest dijous 26, ja es va poder veure la presentació de la Jornada Bellvei Negre Virtual i la dels convidats i col·laboradors, des de bon matí. A la tarda es va fer la presentació de la novel·la guanyadora de l’any passat del certamen Bellvei Negre, ‘La còpia’, de Jordi Frangioni com també d’una sessió de poesia i música amb la poetessa Anna Molina i el grup Les 3 claus musicals. I per acabar, Joan Vidal va fer l’habitual visita per Bellvei, també de manera virtual.

El divendres es va iniciar amb un dinar virtual, seguit de dues meses de debat. La primera duia per títol ‘Tràfic d’òrgans’ i comptava amb els escriptors José Vaccaro i José M. García. La segona titulada ‘Assassins patològics’ i hi han participat els autors José Luis Muñoz i José Luis Caballero. El tradicional tast també tindrà edició virtual, de la mà de Gerard Jané de Vins i caves Jané Ventura; Gemma Urgell de Xerigots de Vilafranca; i Oriol Rossell de l’Obrador del Vendrell. Els actes d’aquest dia acabaran amb el Concert de la Bellvei Band, recollit en un vídeo de Pitu Rovirosa.

Per dissabte es podran escoltar per primera vegada, editades i muntades per Ramón Valls, les lectures dramatitzades de les novel·les guanyadores de les tres primeres edicions del certamen Bellvei Negre: ‘No arriba la mort’, de M. Rosa Nogué; ‘El complot de los inocentes’ de Mari Carmen Crespo; i ‘La còpia’ de Jordi Frangioni. Les activitats de dissabte acabaran amb la caminada pel camí de carro de Bellvei, amb Josep Carles Galofré de l’entitat Senderistes la Muga.

I la IV Jornada Bellvei Negre Virtual acabarà el diumenge 29. Engegarà amb la tercera mesa de debat, sobre ‘Altres narratives’, amb els autors Fèlix Rueda i Francisco Melero. Durant els actes finals de la jornada virtual es donaran a conèixer les novel·les guanyadora i finalista del IV certamen Bellvei Negre.

La Jornada Bellvei Negre està comissariada per Ramon Valls i organitzada per l’Ajuntament de Bellvei i Bellvei Ràdio, amb la col·laboració de Vins i caves Jané Ventura, Xerigots de Vilafranca i l’Obrador del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris