Falta o no material a l’Hospital de Vilafranca?

Fotografia que ha penjat al seu compte de Facebook l’infermera de l’Hospital de Vilafranca, Maria Gallart
27/03/2020 - 08:00h

El gerent del Consorci Sanitari assegura que “n’hi ha poc, però hi ha de tot”, però alguns professionals sanitaris han denunciat la falta de material

Preguntat per les imatges que s’han pogut veure a les xarxes socials de professionals sanitaris de l’Hospital de Vilafranca vestits amb bates fetes per ells amb bosses de plàstic, el gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès- Garraf, Josep Lluís Ibáñez, assegura que el centre té material, però que l’estoc “és just”, i que per això accepten “totes les donacions”. Ibáñez reconeix que falten “algun tipus concret de mascareta i de bata” i que reparteixen els EPIs “seguint els protocols marcats pel Departament”.

Pel que fa al motiu pel qual hi ha personal que va vestit amb bates fetes amb bosses de brossa, Ibáñez ho argumenta així: “El personal té por, és normal, i demana una precaució extra, però depenent del tipus de feina sovint n’hi ha prou amb una mascareta i una bata més bàsica”. Segons Ibáñez, el material ara ja no està a l’abast de tothom, sinó que l’ha de repartir la coordinadora “per racionalitzar”. “De moment, però, tenim poc, però de tot”, clou el gerent.

Aquestes declaracions no s’adiuen gaire amb alguns testimonis de personal sanitari a Facebook, com ara el de la infermera Maria Gallart (foto de la dreta), que explica que ja no disposen de bates impermeables i que per això han decidit utilitzar bosses de brossa. Segons Gallart, els professionals sanitaris estan al peu del canó per ajudar tothom, però considera “imprescindible disposar del material de seguretat”.

Una de les imatges que s’ha publicat a les xarxes socials del personal sanitari de l’Hospital de Vilafranca

Des del comitè d’empresa, Sergi Farreras apunta que les mesures que s’estan prenent a l’Hospital de Vilafranca són una mica “sobre la marxa” i que és clar que falta material important, com ara respiradors i proves de detecció, a banda de bates i mascaretes.

També et pot interessar

Comentaris