Tarragona no es planteja de moment ajornar el Concurs

FOTO: Cristian Muñoz
26/03/2020 - 21:00h

El món casteller es veu afectat, també, per la crisi del coronavirus i les colles hauran de replantejar tot el que tenien planificat

El coronavirus també ha afectat, òbviament, el món casteller, que tot just acabava de començar la temporada. Així, la Coordinadora de Colles Castelleres va recomanar, abans de l’estat d’alarma, suspendre l’activitat castellera, cosa van fer la gran majoria de colles. Ara, amb l’obligació de confinament, a les formacions només els queda la imaginació per intentar fer pinya via xarxes socials.

La pregunta que es fa tothom és com afectarà aquesta crisi a la temporada en un any en què, a més, hi ha Concurs de Castells. I és que, de moment, l’Ajuntament de Tarragona no ha pres cap decisió que pugui afectar la data de l’esdeveniment que, ara per ara, es farà el primer cap de setmana d’octubre, tal com estava previst.

Des de la Coordinadora de Colles Castelleres, Pau Comprovi reconeix que estan recollint les preocupacions d’algunes colles, sobretot pel que fa al pagament de locals d’assaig o d’asseguradora, però apunta que ara mateix no poden fer gran cosa per gestionar res, perquè tot està aturat.

Pel que fa a l’afectació que la situació de confinament i falta d’assaig té sobre les colles penedesenques, des dels Castellers de Vilafranca, el seu cap de colla, Sisco Benet, reconeix que aquesta crisi els ha “destrossat” tota la planificació i que els obligarà a renunciar a gamma i també a baixar nivell.

Benet creu que ja no serà possible rodar nous castellers per fer canvis i, per tant, sigui quan sigui que puguin tornar a assajar, “caldrà reinventar-se”.

El cap dels de la camisa verda també parla de la suspensió d’actuacions (entre març i abril ja n’havien de fer cinc) i diu que això pot afectar l’economia de les colles i també remarca el fet que costarà recuperar massa social després de tants mesos aturats.

A més, té clar que l’activitat castellera serà una de les últimes a tornar a la normalitat pel poc distanciament social que suposa i, per tant, la temporada serà curta. Ara bé, segons Benet “com més difícil és un repte, més important és aconseguir-lo”.

Pel que fa als Xicots, Gerard Ametllé reconeix que amb la situació actual és molt complicat planificar la temporada, ja que no se sap quan podran tornar a assaig i lamenta que ja hagin hagut de suspendre diferents activitats, així com la seva diada d’inici de temporada, que era el 25 d’abril.

Des de la Jove de Vilafranca, Bernat Costa explica que a la seva colla els afecta directament en la celebració del desè aniversari, que complien enguany. Costa, malgrat tot, vol enviar un missatge optimista: “Tornarem més forts que mai”.

Finalment, el cap de colla dels Nens del Vendrell, Francesc Huertas, explica que el març se’l plantejaven com un mes per fer massa social, que a l’abril tenien ja les primeres diades (que s’han suspès) i que la gran jornada dedicada a Pau Casals, el segon cap de setmana de maig, encara està en l’aire, tot i que creu que l’activitat castellera no es podrà reprendre, ben bé, fins al juny.

També et pot interessar

Comentaris