La Guàrdia Civil rescata un esparver ferit a Banyeres del Penedès

Un agent del SEPRONA amb l’exemplar d’esparver recuperat a Banyeres del Penedès. (Foto: Guàrdia Civil)
26/03/2020 - 12:05h

Es tracta d’una au amb especial protecció i va ser derivada a un centre de recuperació d’animals de Reus

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona han rescatat un exemplar jove de esparver (Accipiter Nisus) que es trobava ferit en una zona de vinyes del terme municipal de Banyeres de l’Penedès.

Els fets van passar aquest dimarts, quan agents de servei del SEPRONA van rebre un avís d’un pagès, comunicant que en una vinya de la seva propietat havia localitzat el que semblava una au rapinyaire, la qual es trobava ferida i no podia alçar el vol.

Després d’aquest avís, els agents de la Guàrdia Civil i el pagès es van traslladar fins al lloc indicat, descobrint un exemplar jove de esparver que sagnava per una de les seves ales i intentava alçar el vol per tot seguit posar-se a escassos metres.

Un cop es va aconseguir atrapar i immobilitzar l’animal, es va comprovar que tenia una ferida oberta amb abundant sagnat a la base de l’ala esquerra que li impedia volar, possiblement a causa d’un impacte amb una línia elèctrica.

Amb celeritat, personal del SEPRONA li van practicar una primera cura, per posteriorment traslladar-lo a el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre Mediterrani de Reus per a la seva curació, recuperació i poder-lo deixar anar novament al medi natural.

Espècie catalogada amb una “protecció especial”

L’esparver és un ocell rapinyaire que figura en el Catàleg espanyol d’espècies amenaçades, amb una “protecció especial”, ja que és beneficiós per a l’equilibri dels ecosistemes i la biodiversitat, incloent l’agricultura, en tractar-se aquestes rapinyaires de depredadors naturals dels rosegadors i altres animals nocius per a les collites.

Comentaris