Primera mort que trascendeix pel coronavirus Covid-19 al Baix Penedès

Imatge d’arxiu de l’accés a l’Hospital del Vendrell.
Ricard Vinyals
25/03/2020 - 21:16h

Es tracta d’una dona veïna de la Bisbal del Penedès, de més de 70 anys i amb patologies prèvies

Una veïna de la Bisbal del Penedès, de més de 70 anys i que patia prèviament de problemes respiratoris d’una certa gravetat, és la primera víctima mortal que ha trascendit per Covid-19 a la comarca del Baix Penedès.

La notícia l’ha donat l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, que ha enregistrat un vídeo per conscienciar la població perquè extremi les mesures de seguretat per evitar el contagi pel nou coronavirus.

Des de la Regió Sanitària de Santa Tecla a Tarragona no s’informa des de fa dies dels detalls sobre la procedència i/o edat de les víctimes que puguin patir de la Covid-19. En el cas de la dona de la Bisbal del Penedès hauria mort a l’Hospital del Vendrell.

L’alcaldessa de la Bisbal dona en l’esmentat vídeo el condol a la família de la víctima de Covid-19 al municipi i parla que és “un cop dur” el fet que les persones més properes no es puguin acomiadar com cal de qui se’n va per l’actual malaltia que sacseja el món.

“Ara més que mai hem de continuar seguint les indicacions de les autoritats sanitàries: quedant-nos a casa, sortir el mínim possible i anar a comprar fent la comanda abans aprofitant el servei que ens ofereixen els nostres comerciants”, diu Agnès Ferré.

L’alcaldessa bisbalenca continua per donar les gràcies als comerços que obren en plena emergència sanitària per oferir productes bàsics, a més d’agrair la tasca “al voluntariat municipal que seguiu donant el bon dia cada dia de la setmana i que aquests dies, més que mai, és un servei essencial”.

PUBLICITAT

L’agraïment de l’alcaldessa de la Bisbal el fa extensiu “als empleats i empleades municipals que treballeu des de casa per seguir fent funcionar l’Ajuntament, a la brigada municipal que treballeu al carrer i als que ateneu a la ciutadania per telèfon”, però, a més, també agraeix al “servei d’informació i inspecció municipal i als regidors i regidores de l’equip de govern que porteu medicaments a la gent gran que ho necessita, així com el repartiment domiciliari del Rebost solidari als més necessitats”.

Finalment, els agraïments de l’alcaldessa de la Bisbal també van a tothom en general per quedar-se confinats a casa i als “autònoms i empresaris que no podeu funcionar amb normalitat: us animo a estar atents a les ajudes que es van publicant i a no defallir”.

Quant a les persones que no respecten les mesures de confinament de l’Estat d’Alerta “pensant que no us passarà res o que per sortir a passejar no feu cap mal a ningú”, Agnès Ferré diu que si no compleixen les mesures necessàries “us poseu en perill vosaltres i poseu en perill també als vostres familiars i amics. És una situació nova, greu i, com tot el que ens és desconegut, ens espanta. Però això ens ha de fer més forts perquè aconseguirem guanyar el Covid-19 entre tots si seguim els consells i ens quedem a casa”.

Vegèu el vídeo sencer en el següent enllaç:

ALCALDIA | Missatge de l'alcaldessa Agnès Ferré: es confirma la primera mort per COVID-19 al municipi. –Mensaje de…

Publicada por Ajuntament de la Bisbal del Penedès en Miércoles, 25 de marzo de 2020

També et pot interessar

Comentaris