Un grup d’amics de Calafell fan pantalles protectores amb impressores 3D per no contagiar-se del coronavirus

Un dels calafellencs amb una pantalla protectora. (Foto: Dani Espinosa)
25/03/2020 - 19:07h

Ja n’han regalat a l’Hospital del Vendrell, al CAP de Calafell i a residències geriàtriques

La situació d’emergència pel coronavirus de la Covid-19 ha provocat que sorgís una iniciativa solidària a Calafell, com moltes de les que van sortint des de fa dies arreu del país.

En concret, es tracta d’un grup d’amics que han començat a imprimir en format 3D pantalles protectores per evitar contagis.

La idea va sortir d’entrada de Dani Espinosa, instal·lador elèctric autònom i la parella del qual treballa d’administrativa al CAP de Calafell. “Només tenien guants i mascaretes per protegir-se del coronavirus i ens vam coordinar per fer pantalles quatre amics amb impressores 3D”, explica Espinosa.

“Ara estem desbordats”, continua per explicar aquest calafellenc que diu que en tot just quatre dies han fabricat i regalat pantalles protectores a residències d’avis i sanitaris com els que van en ambulàncies, entre d’altres col·lectius.

En concret, en el moment de parlar amb el 3d8 aquest dimecres havien fet arribar 32 pantalles a l’Hospital del Vendrell, 20 a l’ambulatori de Calafell i una desena a una residència d’avis del Vendrell.

I també han rebut l’encàrrec de fabricar pantalles per a una empresa d’helicòpters que treballa amb drons i per a una residència geriàtrica de l’Arboç.

Aquest grup de voluntaris de Calafell compta actualment amb cinc màquines impressores per fer les caretes, les quals es poden reutilitzar diverses vegades perquè són fàcils de desinfectar amb alcohol i, per exemple, la pantalla compta amb un paper film transparent i resistent -com el que s’utilitza sovint per folrar material escolar- que pot ser reemplaçat.

El procés d’impressió d’una pantalla per no contagiar-se del nou coronavirus. (Foto: Dani Espinosa)

Pel que fa a la capacitat de producció de mascaretes, el grup de voluntaris compta amb dues impressores que ne poden fer 4 o 5 alhora i alguna màquina més que en pot imprimir dues. Cada procés de producció s’allarga uns tres quarts d’hora.

També et pot interessar

Comentaris