Applus+ IDIADA inicia els tràmits per presentar un ERTO a causa del coronavirus

Imatge aèria de les pistes de proves automobilístiques de l’IDIADA a Santa Oliva. (Fotografia: Applus+ IDIADA)
25/03/2020 - 12:47h

La mesura de caràcter temporal no planteja el cessament de l’activitat de la companyia amb seu al polígon l’Albornar del Baix Penedès

El director general d’Applus+ IDIADA, Josep Maria Farran, ha anunciat als treballadors de la seu central de l’empresa ubicada al polígon industrial l’Albornar de Santa Oliva que s’estan iniciant els tràmits per presentar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), a causa de la crisi originada pel coronavirus de la COVID-19.

Aquestes mesures de caràcter temporal no plantegen el cessament de l’activitat de la companyia, que seguirà realitzant les seves activitats ajustant-se temporalment a la disminució de l’activitat, sempre que les mesures de Govern de l’Estat i la Generalitat ho permetin i la salut dels empleats no es posi en perill.

En aquest sentit, el director de l’institut d’investigació automobilística assegura en un comunicat que “l’ERTO és la pràctica més apropiada en circumstàncies com les actuals, ja que permet ajustar els recursos de l’empresa a la demanda d’moment, evitant la destrucció d’ocupació i la pèrdua de talent per a l’organització”.

Josep Maria Farran ha fet especial èmfasi en la temporalitat de l’ERTE i en la seva necessitat davant la situació de caiguda d’activitat i paralització que ha suscitat l’actual crisi global.

Des de la mateixa companyia es remarca que IDIADA està implementant totes les mesures necessàries per salvaguardar la salut dels treballadors. Així, actualment molts empleats treballen des de casa i el centre tècnic de l’Albornar està operant amb els recursos imprescindibles per complir amb les obligacions contractuals dels clients.

En aquest context, Josep Maria Farran ha mostrat optimisme recordant la resiliència demostrada pels treballadors d’IDIADA davant la passada crisi financera de l’any 2008, que va suposar un fort impacte en l’economia mundial: “Amb l’esforç de tots, el 2009 vam aconseguir minimitzar els efectes negatius de la crisi i sortim reforçats, doblant la mida de l’empresa i el nombre de treballadors entre 2010 i 2014. Si ho hem fet en el passat, estic convençut que podrem fer-ho ara.”

Val a dir que IDIADA és present a 24 països i compta amb una dilatada experiència en el desenvolupament de producte per a la indústria de l’automòbil en camps com el disseny, l’enginyeria, l’assaig i l’homologació de vehicles.

La seva forta presència internacional i la diversificació de les seves línies de negoci permeten a l’empresa un alt grau de flexibilitat. És per això que la companyia “està treballant en la identificació de noves oportunitats de negoci per a convertir-les en projectes el més aviat possible, que redundin en benefici dels nostres empleats i de la nostra comunitat”, assegura Josep Maria Farran.

I quant a Applus+ IDIADA, val a dir que és una empresa global al servei de la indústria de l’automòbil amb més de 30 anys d’experiència en el desenvolupament de producte, que presta serveis de disseny, enginyeria, assaig i homologació de vehicles.

L’èxit d’IDIADA, es remarca des de l’empresa, està basat en la combinació d’enginyers altament experimentats, instal·lacions d’assaig i desenvolupament d’última generació, i una aposta constant per la innovació.

La companyia compta amb més de 2.750 professionals i una xarxa internacional de filials i sucursals en 22 països, oferint globalment solucions d’alt valor afegit adaptades a les necessitats del client.

També et pot interessar

Comentaris