Més d’un centenar de voluntaris a la Xarxa de Suport Mutu El Vendrell

Una bossa amb medicaments per a una de la seixantena de persones que atén la Xarxa de Suport Mutu El Vendrell.
25/03/2020 - 15:00h

El col·lectiu treballa per ajudar les persones més necessitades en diverses tasques durant l’emergència per la Covid-19

Un grup de voluntaris treballa des de principis de l’episodi de l’Estat d’Alerta declarat per contenir el coronavirus de la Covid-19 en el que han anomenat Xarxa de Suport Mutu El Vendrell.

Organitzats a través de les xarxes socials, el seu objectiu és el d’ajudar, tant com es pugui, a aquelles persones que més necessiten ser ateses durant l’emergència sanitària. Sobretot, són totes aquelles persones que han de cuidar-se molt de no sortir al carrer per no contagiar-se i que, per tant, pertanyen al col·lectiu més vulnerable de la societat en aquest sentit.

Tasques de la Xarxa

Pel que fa a les actuacions de la Xarxa de Suport del Vendrell, des del col·lectiu s’explica que els voluntaris fan la compra de medicaments o menjar a les persones a les quals és més recomanable que no surtin de casa, moment que també aprofiten també per llençar escombraries.

També intenten conscienciar i resoldre dubtes coordinats amb professionals, per bé que “ens cuidem molt de no fer feines que requereixen assessorament especialitzat”, s’assegura des de la Xarxa.

A més, realitzen acompanyament telefònic o telemàtic a “persones que estan o se senten soles, perquè estar confinat no ha de significar estar sol”.

I des d’aquest col·lectiu creat arran de la situació de confinament pel nou coronavirus també es realitzen continguts via streaming de diferents àmbits: cultural, artístic, gastronòmic, d’entreteniment, etcètera, “per contribuir en la mesura del possible a fer més amable el confinament”.

Coordinació amb les institucions

Aquesta actuació també es fa coordinadament amb RTV El Vendrell, perquè molta gent necessitada actualment no té accés fàcil als continguts digitals.

La coordinació de la Xarxa de Suport del Vendrell també es coordina amb l’Ajuntament del Vendrell i els seus Serveis Socials. Així, el col·lectiu voluntari remarca que “el voltant d’un 80% dels casos que atenem vénen derivats des de l’Ajuntament o de la Policia Local del Vendrell”.

A més, des de la Xarxa de Suport del Vendrell s’ha “canalitzat les ganes del voluntariat d’ajudar en la fabricació de mascaretes, posant en contacte als voluntaris amb qui està organitzant aquesta feina.”

Algunes xifres de la feina de la Xarxa de Suport del Vendrell fins aquest dimarts, les darreres disponibles en tancar aquest article, són que havia ofert 75 serveis, atès a 61 persones, comptava amb 120 voluntaris i hi havia 464 seguidors a la xarxa Instagram, 344 a Facebook, 134 a Twitter i 99 subscriptors al canal de Telegram.

Des de la Xarxa de Suport Mutu El Vendrell es remarca, finalment, que va néixer de converses entre persones de diferents àmbits i amb diferents sensibilitats, “inspiratdes per la feina que ja s’estava fent a altres indrets del país”.

“No som cap partit polític i tampoc cap servei de l’Ajuntament, ens coordinem amb tothom per fer difusió de la nostra tasca i per ajudar en la mesura del possible i el nostre objectiu, únicament, és ajudar a les persones que més ens necessiten i procurar que ningú se senti sol durant el confinament”, es conclou des des d’aquest grup voluntari sorgit al Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris