Banyeres multarà qui netegi piscines durant la crisi del coronavirus

Imatge d’arxiu de la piscina de Banyeres del Penedès. (Foto: Ajuntament de Banyeres)
23/03/2020 - 19:13h

El consistori ha detectat un augment en el consum de l’aigua i també hi ha hagut 3 sancions per saltar-se el confinament sense motiu

L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, ha demanat a través d’un ban municipal i al web de l’administració local que els veïns moderin el consum, sobretot d’aigua, en aquest període d’emergència pel coronavirus. A més, recorda que cal complir totes les mesures de confinament i que, per exemple, al municipi ja s’han posat 3 sancions de 600 euros per sortir al carrer sense un motiu permès o acompanyat.

Després d’agrair la feina a les empreses i la farmàcia que romanen obertes i a tot el personal de l’Ajuntament de Banyeres que treballa durant la crisi actual, Benach remarca que “en aquests moments hem de ser prudents en tots els consums i sobretot en el consum d’aigua, on s’ha detectat en algun dels nostres nuclis un elevat consum a causa del confinament”.

“En aquest moment demanem no omplir piscines ni regar més del necessari els jardins”, diu l’alcalde banyerenc, que també demana al veïnat que “hem de ser previsors i mirar de no forçar els serveis essencials municipals inútilment; ara, el més important és la nostra higiene”.

Amadeu Benach apunta també que el consistori banyerenc està treballant conjuntament amb l’Ajuntament de l’Arboç, de Llorenç del Penedès, de Sant Jaume dels Domenys amb el CAP de l’Arboç.

En aquest sentit, recorda que abans d’anar a l’ambulatori de l’Arboç s’ha de trucar al número de telèfon 977 67 15 88 i si no contesten per saturació telefònica s’ha d’enviar un correu electrònic explicant la situació sanitària del pacient, indicant el nom i número de telèfon, a la següent adreça: consultaarboc@xarxatecla.cat.

Sobre aquest punt, l’alcalde de Banyeres del Penedès recalca la importància de les trucades telèfoniques del servei ‘Bon dia’ d’atenció a la gent gran del municipi. “Nosaltres tramitem aquests correus personalitzats de les persones més grans, enviant les seves dades i anotacions al CAP de l’Arboç. Però en cas de notar alguna anomalia més greu, també ens encarreguem de fer la trucada nosaltres mateixos”, diu Benach.

Encara sobre el servei municipal ‘Bon dia’, ha estat reforçat recentment amb 6 persones, les quals estan trucant per telèfon a més de 350 persones d’edat més avançada o de risc, passant cada dia un comunicat als serveis mèdics de l’Arboç sobre l’estat d’aquestes persones, pel seu posterior control. A més, també se n’encarrega l’empresa municipal d’atenció a la gent gran que, “de manera voluntària i desinteressada està visitant i ajudant a aquelles persones que li hem demanat perquè hem detectat alguna anormalitat”, diu Benach.

D’altra banda, Amadeu Benach apunta que “hem de complir unes ordres que ni ens agraden ni estem acostumats a complir, però pel bé de tots/es i pel bé del nostre poble ho hem de fer. Ara més que mai és necessari que tinguem pocs moviments tant de vehicles com de persones pels nostres carrers”.

I l’alcalde banyerenc afegeix en el comunicat que, mentre duri la crisi pel coronavirus, restarà prohibit llençar la poda de jardineria a les zones corresponents, com també queda cancel·lada la recollida d’andròmines que s’efectuava setmanalment des de l’ajuntament. “Recordem que aquestes no es poden dipositar a les illes de contenidors, i incomplir aquestes normes serà motiu de sanció”, diu Amadeu Benach.

També et pot interessar

Comentaris