Tanquen els ambulatoris petits de la comarca del Baix Penedès

El CAP de Santa Oliva, tancat des d’aquest dilluns.(Foto: Ajuntament de Santa Oliva)
Ricard Vinyals
23/03/2020 - 17:04h

L’objectiu és evitar aglomeracions en els equipaments i serveis com el Sintrom a persones de més edat es fan a domicili

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla de Tarragona ha tancat aquest dilluns diversos centres d’assistència primària (CAP) de la comarca del Baix Penedès, a excepció dels de referència al Vendrell, Calafell i de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l’Arboç, i també del de Segur de Calafell, donat que aquest equipament presta servei a força població tot i no tractar-se d’un ambulatori de tot un municipi.

La mesura s’ha adoptat per evitar aglomeracions de pacients en ple Estat d’Alarma per la crisi del coronavirus, segons ha argumentat la Xarxa de Santa Tecla, si bé havia estat criticada aquest cap de setmana des de l’Ajuntament de Santa Oliva.

Aquest consistori, el govern del qual remarca que ha treballat per reconduir la situació i finalment assegura que s’ha suavitzat la situació, criticava que s’obligués als pacients d’una certa edat a haver d’acudir al Vendrell per seguir amb els seus tractaments de Sintrom.

A més, el mateix govern que presideix l’alcalde Josep Carreras diu que ha lluitat per “preservar la salut de la gent gran i dels malalts” i que Ajuntament i consultori mèdic mantenen “una bona coordinació i posem tots els mitjans necessaris per ajudar” els conciutadants que han de rebre atenció mèdica.

Finalment, com ja va passar durant la primera setmana de confinament, els pacients de més edat (majors de 80 anys) i els que tinguin dificultats de mobilitat, rebran el servei a domicili. I també se’ls farà arribar els tractaments mèdics que puguin necessitar per al control de l’espessor de la sang i, donat el cas, rebre atenció d’infermeria.

PUBLICITAT

Des de la Xarxa de Santa Tecla s’apunta que normalment, i no només durant l’actual emergència sanitària, un parell d’infermeres ja s’encarreguen de prestar aquests serveis a domicili en casos de persones que no poden desplaçar-se als ambulatoris o a l’Hospital del Vendrell. En aquest sentit, val a dir que s’atenen de manera periòdica un centenar de casos a tot el Baix Penedès.

CAP de referència

Així les coses, des d’aquest dilluns i mentre s’allargui el confinament per combatre el nou coronavirus, les persones usuàries dels ambulatoris d’Albinyana, Santa Oliva, la Bisbal del Penedès, Bellvei i del barri marítim vendrellenc de Coma-ruga hauran d’acudir -llevat de les excepcions per qüestions d’edat i mobilitat reduïda que apuntàvem- al CAP del Vendrell; mentre que des de ja fa una setmana els pacients de Banyeres del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i de Llorenç del Penedès van a visitar-se al CAP de l’Arboç.

Finalment, des de la Xarxa de Santa Tecla es remarca que es manté un servei d’atenció telefònica i per correu electrònic per a l’expedició de receptes, entre d’altres aspectes.

La responsable de l’atenció primària de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Marta Ruiz Batalla, ha escrit aquest article sobre la seva visió personal i de conjunt arran de la pandèmia.

També et pot interessar

Comentaris