Vilafranca acull una campanya especial de donació de sang

Avatar
23/03/2020 - 12:57h

Les jornades es faran, amb inscripció prèvia, des d’aquest dimecres a divendres al local social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot

El Banc de Sang fa una crida a la ciutadania per incrementar el ritme de donacions. Des de l’arribada del coronavirus, el nombre de donacions ha baixat i durant els propers dies es preveu que ho faci encara més. Per aquest motiu és essencial que qui pugui vagi a donar sang en els propers dies.

Vilafranca, amb el suport de l’Ajuntament, s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Els dies 25, 26 i 27, Cal Figarot, seu dels Castellers  de Vilafranca, comptarà amb un espai de donació, de 10 a 14h i de 16.30 a 20h. Cal que els donants reservin hora des del web del Banc de Sang per evitar esperes.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

PUBLICITAT

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Per ser donant de sang cal complir les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • Trobar-se bé de salut
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Al web donarsang.gencat.cat hi ha tots els espais de donació oberts.

També et pot interessar

Comentaris