Atletes penedesencs organitzen una cursa popular per aquest diumenge

Toni Santisteban
Avatar
21/03/2020 - 17:25h

La iniciativa pretén promoure l’exercici físic sense sortir de casa durant els dies de confinament obligat per la crisi del coronavirus.

El dia és diumenge, 22 de març. No hi ha hora concreta. Però sí que hi ha un lloc: cadascú a casa seva. Aquesta és la convocatòria que ha sortit d’una idea de l’atleta vilafranquí Toni Santisteban per animar tothom a participar a la Stay at Home Race (Cursa Queda’t a casa).

Hi pot participar qui vulgui, amb el recorregut, la durada o el ritme que vulgui, sol o acompanyat. Només hi ha una condició obligada per a tots els participants: moure’s aquests dies de confinament. 

PUBLICITAT

L’organització ha dissenyat un “dorsal” per tal que els participants el puguin personalitzar i imprimir. Però també animen a dissenyar-ne de nous i a fer-se una foto i a publicar-la durant o un cop realitzada la cursa amb l’etiqueta #stayathomerace

La idea ha corregut a través de les xarxes socials i no només ha atrapat atletes del Penedès si no d’arreu del món. Hi ha usuaris de tot Espanya però fins i tot dels EUA o l’Argentina que han assegurat la seva participació al repte esportiu domèstic.

Toni Santisteban explica la iniciativa “Stay at home race”

No deixis de moure’t

El necessari confinament a casa provocat per la crisi del coronavirus obliga a adaptar les rutines, també les esportives. No es pot sortir a córrer, ni amb bicicleta. Tampoc es pot anar al gimnàs o a pilates, però això no és excusa per deixar que guanyi el sedentarisme. 

Diversos professionals penedesencs de l’àmbit de l’esport contiuen actius perquè des de casa també tothom continuï actiu.

És el cas del gimnàs vilafranquí Grangela Fitness Club, que cada dia ofereix rutines esportives a través del seu canal d’Instagram.

També els professionals de Fisioteràpia El Centre ofereixen diverses propostes d’exercici físic. El responsable d’electroestimulació Electrofitness El Centre, Arnau Rafecas, ofereix classes telemàtiques diàries a través d’Instagram.

També una de les fundadores del centre, la fisioterapeuta i esportista Mònica Guilera, manté el ritme de les rutines d’estiraments per mantenir el cos actiu.

Altres gimnasos vilafranquins que encoratgen els confinats a mantener-se en forma són els professionals de l’EdS. Ho fa, a més, entenent que a casa no hi ha els mateixos materials que ho pot haver en un gimnàs.

Propostes, en definitiva, per evitar que la lluita contra el nou coronavirus desgasti més del necessari.

També et pot interessar

Comentaris