Crida a donar sang aquest dissabte al Vendrell

L’activitat per donar sang es farà al Centre Cívic l’Estació del Vendrell.
20/03/2020 - 16:00h

La donació l’organitzen els Nens del Vendrell, el Banc de Sang i Teixits i la Xarxa Suport del Vendrell i seguirà les mesures de seguretat en vigor

La colla castellera dels Nens del Vendrell, juntament amb el Banc de Sang i Teixits i la Xarxa Suport del Vendrell, organitzen una sessió per poder donar sang arran del fet que, degut a l’estat d’alarma i confinament de la població pel nou coronavirus, les reserves de sang han baixat un 30% a Catalunya.

Aquesta sessió tindrà lloc aquest dissabte, de 17 a les 21h, al Centre cívic l’Estació del Vendrell. Inicialment s’havia previst instal·lar un bus del Banc de Sang i Teixits davant de l’antiga biblioteca de la Rambla, però s’ha canviat l’emplaçament per motius de seguretat sanitària.

Aquesta iniciativa, segons diuen els Nens del Vendrell i apuntàvem, neix arran de la davallada que han patit les donacions que, d’acord amb les previsions del Banc de Sang i Teixits, seguirà baixant, a causa de l’expansió del coronavirus que provoca la malaltia del COVID-19.

Mesures de seguretat

Des del Banc de Sang garanteixen totes les mesures de seguretat per evitar el contagi del coronavirus i és per això que es demana que cada donant porti el seu bolígraf per omplir el formulari per poder donar sang.

Altres mesures seran la presa de la temperatura de cada donant, l’ús de guants i mascaretes per part de tot el personal sanitari, etcètera. És important recordar que el nou coronavirus SARS-CoV-2 no es pot transmetre per la sang, només per via respiratòria, i en aquest sentit ni la donació de sang ni la transfusió suposen cap risc per a donant ni pacient.

El risc, en tot cas, és no donar sang, doncs cada dia a Catalunya calen 1.000 donacions per atendre els malalts dels hospitals que necessiten tractaments, s’apunta des de la colla castellera vendrellenca i el Banc de Sang i Teixits.

Els Nens del Vendrell han editat el següent vídeo promocional de la campanya solidària d’aquest dissabte.

També et pot interessar

Comentaris