L’estat d’alarma fa aflorar la faceta més solidària dels penedesencs

Una voluntària de Creu Roja fent trucades de seguiment. FOTO: CREU ROJA
20/03/2020 - 11:56h

La Creu Roja posa en marxa un servei telefònic per fer seguiment de persones vulnerables, i els joves s’ofereixen per fer encàrrecs a la població de risc

Històricament, les grans crisis socials sempre han fet aflorar el millor de les persones. Amb el cas del coronavirus passa el mateix. Des que el govern espanyol va decretar l’estat d’alarma, no paren de sorgir iniciatives solidàries per ajudar els més vulnerables.

N’hi ha que ja estan avesats a aquest tipus d’ajudes, com la Creu Roja, que malgrat que ha hagut de suspendre bona part de la seva activitat presencial, ha posat en marxa un servei telefònic perquè les persones grans i dependents que no compten amb cap mena de suport familiar ni social estiguin ateses.

Des que es va iniciar –tot just uns dies– ja s’han fet més de 55.000 trucades gràcies a les persones voluntàries que s’han prestat a participar en l’activitat. S’han habilitat diverses seus arreu de Catalunya per poder cobrir el territori, i una està al Penedès.

Fonts de l’entitat han explicat que moltes de les persones que ja coŀlaboren habitualment amb Creu Roja s’han apuntat a aquest nou projecte, i que són molts els espontanis que s’ofereixen per coŀlaborar-hi. Per tal de garantir que l’atenció que es dona als usuaris és la correcta, l’associació forma els voluntaris.

A més de l’atenció telefònica, i malgrat que han hagut de deixar de fer voluntariat presencial, Creu Roja també ha activat un servei per a persones vulnerables per dur-los a casa productes de primera necessitat, com poden ser aliments, medicació o productes per a la higiene.

El repartiment dels kits que prepara l’entitat es fa garantint totes les mesures de seguretat per evitar que qui els rebi –majoritàriament persones grans– pugui resultar infectat per coronavirus.

Des de Creu Roja han assegurat que tota persona que estigui disposada a coŀlaborar és benvinguda.

Implicació ciutadana
A més de l’atenció que es dona des d’entitats que es dediquen a aquest tipus de suport, com Creu Roja, hi ha coŀlectius que espontàniament s’han organitzat per poder atendre les necessitats, sobretot, de la gent gran. Aquest és el cas de grups de joves que s’han organitzat per fer encàrrecs per als veïns. Ja n’han sorgit a diversos pobles penedesencs com Vilafranca o Sant Sadurní.

A la capital, els que necessitin ajuda la poden demanar al Jovent Republicà a través del WhatsApp al telèfon 685 36 74 77, o bé per les xarxes socials a @joventvilafranca (Instagram i Twitter) o Jovent Republicà Vilafranca (Facebook). A Sant Sadurní el contacte és xarxasuportsantsadurni@gmail.com.

També et pot interessar

Comentaris