El món de la cultura es mobilitza des de casa

Una imatge del concert de Roger Subirana des del seu estudi
Xavi Gonzàlez
19/03/2020 - 20:33h

Cesk Freixas penja al seu canal de YouTube la peça ‘Tot això sortirà bé’ i el compositor Roger Subirana ofereix un concert des del seu estudi

Davant la imposició del confinament, però sobretot de la suspensió de qualsevol acte, sens dubte un dels sectors que en sortirà més malparat durant aquests dies serà el de la cultura. Malgrat tot, aquests dies ja han aparegut per les xarxes socials algunes idees per tal de fer més lleu la situació provocada pel coronavirus. Una de les primeres idees la va tenir el compositor vilafranquí Roger Subirana, que diumenge passat oferia un concert en directe des del seu estudi a Vilafranca a través del seu canal de YouTube. Durant uns 40 minuts, Subirana va interpretar diferents temes dels seus treballs discogràfics i també alguns d’inèdits i versions acústiques. Durant el concert, gairebé un centenar de seguidors van escoltar Subirana en directe, però a hores d’ara ja hi ha un miler de visualitzacions del concert que va titular Live from my house i que es pot veure a la carta. Subirana ha anunciat que aquest diumenge (17h) tornarà a oferir un nou concert format per temes variats de tota la seva discografia i la presentació d’una nova composició inspirada en aquests dies tan “estranys”, a banda de comptar amb altres artistes i músics convidats.

Cançó de Cesk Freixas

Per la seva banda, el cantautor Cesk Freixas també es va afanyar a penjar des del seu canal a YouTube la cançó Tot això sortirà bé. Amb la seva guitarra inseparable, reivindicava el personal sanitari: “Parlo a tots els meus companys i companyes de la terra, en aquests moments estranys de tants dubtes i tristeses / Sé que les cançons no salven, cal guardar els que sí que ho fan / Les persones que treballen dins i fora d’hospitals són petits i vulnerables / On no arriben abraçades jo t’allargo la mirada / Només vinc amb la guitarra per portar-vos al carrer i dir-vos amb la veu més clara: tot això sortirà bé”. Ara, sis dies després de penjar el vídeo, gairebé 17.000 visualitzacions.

Obeses en obert

Un altra idea similar la va tenir el grup Obeses, liderat per Arnau Tordera, que diumenge passat havia d’actuar a l’Auditori de Vilafranca amb la Cobla Berga i el cor d’Obeses. El grup va emetre en obert pel canal de YouTube el mateix concert que va acollir l’auditori de Barcelona en la seva estrena el passat desembre.

PUBLICITAT

Monòlegs i poesia des de casa
Qui també s’ha mostrat actiu a les xarxes ha estat el dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas, que sota l’etiqueta #coronavirusplays proposa la creació de monòlegs d’un màxim de tres minuts de durada sobre què se sent i com es viu en aquests moments per compartir a les xarxes en format de text, els quals actors i actrius interpretaran voluntàriament.

Els directes per instagram també estan a flor de pell. Un altra dels exemples és el de la vilafranquina Anna Gual que recita cada tarda, a partir de les sis, poemes dels seus llibres que ha anat publicant els últims anys. Aquest dimecres va recitar fragment del poemari Simbol 47, publicat l’any 2015. Les recitacions les acaba cada dia amb una música d’algun cantautor diferent.

També et pot interessar

Comentaris