El coronavirus avança el tancament de la llibreria Santa Anna del Vendrell

La llorencenca Eulàlia Rafecas, a la llibreria Santa Anna del Vendrell abans del seu tancament.
18/03/2020 - 12:00h

La propietària, Eulàlia Rafecas, es prejubilava aquest diumenge, però va tancar dilluns

La situació d’emergència i estat d’alarma sanitària pel coronavirus ha avançat uns dies el tancament –per prejubilació de la seva responsable– d’una llibreria emblemàtica del centre històric del Vendrell: la llibreria Santa Anna.

Tot i que el seu nom es deu a la seva anterior ubicació, al carrer de Santa Anna, aquesta llibreria funcionava des de feia 16 anys al carrer dels Cafès. Aleshores la van agafar per un traspàs el matrimoni de Llorenç del Penedès Rafel Esteban i Eulàlia Rafecas.

El primer ja es va jubilar fa cinc anys i ara es prejubila Rafecas, que pensava tancar el negoci aquest diumenge, però que ha decidit fer-ho uns dies abans.

L’últim dia

De fet, l’últim dia que va obrir la llibreria Santa Anna va ser aquest dilluns.

Precisament, el dia en què entraven en vigor les mesures decretades pel Govern espanyol per combatre la pandèmia del coronavirus.

Les llibreries no han de tancar mentre duri el confinament de la ciutadania, però Eulàlia Rafecas va decidir avançar uns dies la prejubilació per no exposar-se al possible contagi del Covid-19. “Estava intranquil·la i penso que no val la pena exposar-se a un risc sanitari pensant que tot just estava a uns dies de tancar el negoci”, diu Rafecas.

Sigui com sigui, Eulàlia Rafecas va posar dilluns el punt final a una vida laboral que, llevat de comptades ocasions per fer vacances curtes, l’ha fet llevar cada dia, des de fa 16 anys, a les 6 del matí.

“Costa molt, mantenir un quiosc tradicional, i internet ha fet molt de mal a la venda de llibres, sobretot als punts de venda que treballem molt per comandes”, diu Rafecas.

Eulàlia Rafecas conclou la conversa amb el 3d8 –per telèfon, ateses les condicions de l’alerta pel coronavirus– explicant les sensacions que ha tingut: “M’agrada molt, aquesta feina, i dilluns van venir clients plorant perquè tanco. És clar que jo també m’he emocionat”.

També et pot interessar

Comentaris