Sant Jordi, ajornat pel coronavirus

Un noi fulleja un llibre a una parada de la Rambla de Catalunya a Barcelona amb gent passejant de fons amb motiu de Sant Jordi. FOTO: ACN/Andrea Zamorano
ACN
18/03/2020 - 09:32h

La Cambra del Llibre de Catalunya ha anunciat que abans de l’estiu se celebrarà el dia del llibre, però no ha concretat la data

La Cambra del Llibre de Catalunya ha acordat aquest dimarts celebrar el Dia del Llibre, al marge del 23 d’abril. En un comunicat, han explicat que ajornen les tradicionals parades al carrer i la signatura d’exemplars per part d’autors en una data encara per concretar abans de les vacances d’estiu.

PUBLICITAT

El sector ha lamentat patir una de les crisis “més greus” dels darrers anys i ha estimat que en cas que l’estat d’alerta no s’allargui més enllà de Setmana Santa la pandèmia del coronavirus els podria afectar perdent un terç de la facturació de l’any. En total i comptant l’efecte de la crisi de l’Amèrica Llatina que repercuteix en les exportacions dels editors, estimen pèrdues de 200 MEUR.

Per això, La Cambra del Llibre de Catalunya ha fet arribar a les diferents administracions un paquet de mesures “puntuals i estructurals” per afrontar una situació que posa “en perill la continuïtat de l’ecosistema editorial a Catalunya”. 

PUBLICITAT

Les principals mesures que es proposen de manera urgent són abordar la crisi de liquiditat de moltes de les empreses que formen part del teixit industrial del món del llibre, que els 13 MEUR addicionals dels pressupostos de 2020 es destinin a pal·liar el coronavirus i que acabada la crisi les administracions incentivin la lectura. 

En cas que el dia de Sant Jordi les autoritats sanitàries ja haguessin aixecat la prohibició de tancament de les llibreries, el sector del llibre no renuncia a poder celebrar un 23 d’abril “redimensionat” i “adaptat” a les circumstàncies.

També et pot interessar

Comentaris