L’Ajuntament de Vilafranca matisa i diu que el de dissabte serà “un petit mercat de productors de la terra”

17/03/2020 - 14:31h

Es farà a la rambla de Sant Francesc de forma limitada per evitar el malbaratament alimentari amb un màxim de 15 parades ben separades entre elles

L’Ajuntament de Vilafranca ha sortit al pas de la polèmica que ha generat la notícia que finalment es farà part del mercat dels dissabtes per aclarir que serà de manera limitada i que, de fet, del que es podria parlar és més aviat d’un “petit mercat de productors de la terra”.

Les reaccions a les xarxes després de la publicació de la notícia a diversos mitjans, entre ells el 3d8, ha portat el consistori a demanar que es deixés ben clar que la celebració del mercat es farà de manera limitada. De fet, el mercat estarà situat a la rambla de Sant Francesc, de 8 a 14h, i hi haurà un màxim de 15 parades de productors de la terra, ben espaiats.

Hi participaran alguns dels productors que tenen parada habitualment al Mercat dels dissabtes i es prendran les màximes mesures de seguretat per evitar possibles infeccions (separació entre parades, prohibir l’autoservei sense guants, etc).

I és que amb motiu de la situació d’excepcionalitat per l’epidèmia de Coronavirus, des de l’Ajuntament de Vilafranca s’estan prenent mesures per mantenir el proveïment de productes frescos a la població i alhora evitar el malbaratament alimentari, fomentar l’alimentació de proximitat, de temporada i de qualitat, sempre amb les mesures de seguretat que es recomanen.

Pel que fa als mercats no sedentaris, es van suspendreels mercats no sedentaris de dissabte dia 14 i dimarts 17, però continua en funcionament el mercat diari de la Verdura, a la plaça de Sant Joan, de 8 a 13.30h amb parades de fruita i verdura.

Així mateix a la web https://comercimercats.vilafranca.cat   es pot consultar el llistat de productors de la terra que continuen distribuint aliments ja sigui a domicili, a punts de recollida o directament a les seves finques.

Pel que fa als mercats municipals,els dos mercats municipals, el Mercat Sant Salvador i el de La Carn continuen oberts amb una oferta variada de productes frescos d’alimentació.

El Mercat Sant Salvador està obert de 9 a 20h i el de la Carn de 8.30 a 13.30 i de 17 a 20.30h. Més informació a https://comercimercats.vilafranca.cat/viu-els-mercats/mercats-municipals

L’Ajuntament de Vilafranca recorda a la població que a l’hora d’anar a comprar prengui mesures per autoprotegir-se (ús de guants, higiene de mans, etc.) i respecti una distància de separació mentre fa cua.

Pel que fa al Mercat Municipal del Vendrell, aquest tanca una hora abans.

També et pot interessar

Comentaris