Ja són quatre els casos confirmats de coronavirus a l’Alt Penedès

Imatge d’un dels laboratoris on es fan proves de Covid-19 FOTO: ACN
17/03/2020 - 13:30h

Des del centre sanitari s’explica que també estan a l’espera dels resultats d’una altra persona a qui li han fet les proves

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ha confirmat aquest dimarts al matí que ja són quatre els casos de coronavirus al centre i, tot i que no han volgut donar més detalls per protegir els pacients, apunten que aquestes persones estan evolucionant favorablement. A més, també estan a l’espera del resultat d’una altra a qui li van fer les proves fa uns dies.

Per altra banda, l’acalde de Vilafranca, Pere Regull, ha fet aquest matí una crida a la responsabilitat i a extremar les precaucions per evitar el contagi del Coronavirus.  “Ja havíem avisat que el Penedès no som una illa i que anirien sortint casos. Però que tinguem 4 casos, en una comarca amb 27 municipis i uns 110.000 habitants, ens fa estar raonablement tranquils. En aquests moments estem lluny del col.lapse sanitari, però hem d’extremar les mesures perquè no hi arribem. El sector sanitari hi està posant el coll. Per això, faig una crida a la calma i a l’hora a la corresponsabilitat de tothom per evitar un contagi que pugui suposar un col·lapse del sistema sanitari”, ha insistit Pere Regull.

L’alcalde ha remarcat la necessitat de seguir una higiene contínua. “És important rentar-se sovint les mans amb sabó i amb gels desinfectants després de tocar o manipular coses, tossir o esternudar en mocadors d’un sol ús o cap a la part interior del colze, distanciar-se de les persones millor 2 metres que un metre i mig, no compartir menjar ni coberts i, sobretot, no sortir de casa si no és per força major, com comprar menjar o medicaments, tenir cura d’una persona gran o dependent o passejar el gos”, recordava Regull.

L’alcalde ha explicat que Mossos d’Esquadra i Policia Local van estar avisant durant el cap de setmana les persones que trobaven de la necessitat de quedar-se a casa, “però a partir d’ara controlaran més. Ja s’han començat a posar les primeres multes a bars oberts i a clients dels mateixos. Hi hem de lluitar tots fent que la corba d’infectats s’aplani”.

Pere Regull també ha donat a conèixer que l’equip de govern està estudiant mesures econòmiques i fiscals per ajudar les empreses i famílies del municipi davant la crisi i les pèrdues econòmiques que està provocant el Coronavirus-COVID-19.

Entre aquestes mesures l’alcalde ha posat l’exemple de la bonificació de la taxa de terrasses d’aquest 1r trimestre o la taxa de la brossa dels establiments,“ja que, si les empreses estan tancades, no generen brossa i el cànon d’abocador que ha de pagar l’Ajuntament és menor”. L’alcalde també ha fet esment que la zona blava d’estacionament serà gratuïta mentre duri la situació d’alerta. “Hem trigat una mica a posar-ho en marxa perquè és una concessió a una empresa privada i ho hem hagut de negociar”, ha afirmat.

Finalment, Pere Regull ha anunciat que dissabte hi haurà el tradicional mercat setmanal “però a la rambla de Sant Francesc, amb parades exclusivament del sector alimentari, ben espaiades, on no hi hagi aglomeracions i a les cues es guardi la distància de seguretat”.

També et pot interessar

Comentaris