Desarticulat un grup de traficants de marihuana amb vinculació al Vendrell

Una de les plantacions de marihuana. (Foto: Mossos d’Esquadra)
16/03/2020 - 21:00h

El formaven quatre membres que han estat detinguts entre la capital del Baix Penedès, Alcanar i Salou

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Amposta van detenir els dies 26 i 27 de febrer a Alcanar (Montsià), el Vendrell (Baix Penedès) i Salou (Tarragonès) quatre homes de 25, 26, 31 i 52 anys, de nacionalitat búlgara i veïns d’aquests municipis, com a presumptes integrants d’un grup criminal dedicat al tràfic de drogues.

Segons ha trascendit ara, també se’ls atribueixen delictes de defraudacions de fluid elèctric.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta el setembre de l’any passat arran d’un dispositiu durant el qual es va fer un detingut i es van intervenir més de 1.300 plantes i 11 quilos de cabdells de marihuana en dues cases del carrer Major del municipi de Santa Bàrbara (Montsià).

El càlcul de la droga intervinguda tindria un valor en el mercat d’uns 122.000 euros.

Entrada en un domicili al Vendrell
Amb la corresponent autorització judicial, els investigadors van accedir el 26 de febrer a una casa del carrer Castellers del Vendrell -com ja va apuntar el 3d8 sense que aleshores transcendís informació concreta del cas-, i en una altra del carrer Assutzena d’Alcanar, per comprovar l’existència d’una possible plantació de marihuana. Els dispositius van comptar amb el suport d’agents de les Unitats de Seguretat Ciutadana en aquests dos municipis, així com també de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Un cop a l’interior es va poder verificar que aquests domicilis s’utilitzaven exclusivament al cultiu, però no al tràfic de drogues al detall amb l’objectiu d’evitar cridar l’atenció entre el veïnat. Els agents van observar diversos conductes de ventilació en ple funcionament i tot el material necessari per impulsar el creixement de les plantacions.

Els investigadors consideren que els detinguts formen part d’un grup criminal amb una clara definició i repartiment de tasques per part de cadascun d’ells. Aquest grup està integrat per un major nombre de persones i per això no es descarten noves detencions el marc de la mateixa investigació.

Aquests quatre detinguts per les plantacions de marihuana localitzades a Alcanar i el Vendrell van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar el dia 2 de març a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Amposta.

També et pot interessar

Comentaris