L’Ajuntament del Vendrell activa mesures contra el coronavirus

Kenneth Martínez, en una foto d’arxiu. (FOTO: AJUNTAMENT)
12/03/2020 - 13:11h

Al municipi hi ha diverses persones que es troben en vigilància mèdica, entre les quals dues dones estrangeres de pas pel territori

Atenent les recomanacions rebudes per la Generalitat de Catalunya per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus (COVID-19), aquest dijous al matí s’ha reunit a l’Ajuntament del Vendrell el comité de seguiment de l’evolució del COVID-19 al municipi per adoptar algunes mesures al respecte.

Sobre el cas de contagi al Vendrell
Pel que fa al contagi confirmat per coronavirus al Vendrell, val a dir d’entrada que l’alcalde, Kenneth Martínez, ha explicat que l’entorn més immediat de la persona afectada està sota control mèdic i fins al moment no presenten símptomes. Amb tot, fins que no passin 24 o 48 hores no se sabrà si hi ha algun cas més d’infecció entre aquestes persones.

Kenneth Martínez ha desitjat un ràpida recuperació a la veïna de 39 anys que té simptomatologia lleu pel Covid-19 i també ha comunicat que hi ha un cas de dues persones estrangeres que estaven de pas al municipi i que estan ingressades a l’Hospital del Vendrell perquè es van trobar malament i se’ls estan fent les proves pertinents.

L’alcalde del Vendrell ha manifestat també la plena confiança amb el sistema sanitari del país i ha reiterat la màxima col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell amb el Departament de Salut de la Generalitat i la Xarxa sanitària i Social Santa Tecla de Tarragona.

Les mesures decretades per l’Ajuntament del Vendrell

Després d‘avaluar la situació i seguint les directrius del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el comitè reunit a l’Ajuntament del Vendrell ha activat el següent paquet de mesures:

Gent Gran
Es tanquen els 3 esplais de la gent gran (els dos del Vendrell i el de Coma-ruga) i es limiten les visites a la Residència d’avis La Muntanyeta.

Es tanca el Centre de Dia.

Serveis Socials
Es limiten les atencions a les que només siguin necessàries i es reforça l’atenció per telèfon i per vies telemàtiques.

Es tanca el Centre Obert (Edifici de Fàtima).

Educació / Joventut
Se suspenen les activitats extraescolars de La Ballaruga, excepte les acollides mentre les escoles es mantinguin obertes . Es tanquen l’Aula de Ceràmica i el Casal Jove.

Educació / Joventut

Amb l’ordre de la Generalitat de Catalunya del tancament de centres educatius a partir d’aquest divendres, queden suspesos: el servei d’acollida de La Ballaruga, el transport escolar i es tanquen l’Escola Municipal de Música Pau Casals, l’Aula de Ceràmica i el Casal Jove.

Centres cívics
S’anul·len les activitats i es tanquen les sales d’actes i de reunions.

Cultura
Es tanquen el Teatre Municipal Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals, l’Auditori del Tívoli, els museus municipals i la Biblioteca Pública Terra Baixa.

Esports
Les instal·lacions esportives es mantenen obertes amb recomanacions de no utilizar els vestidors ni les dutxes.

Respecte a les activitats aqüàtiques (natació): Es mantenen els cursets infantils, tant en horari escolar com en l’extraescolar; i s’anul·len els cursets de la gent gran.

Edificis i espais municipals
Es limiten les visites i les atencions de tràmits per evitar aglomeracions i cues en espais interiors dels edificis municipals.

Es recomana l’ús de les vies telemàtiques.

Es tanca l’Àrea recreativa del Tomoví.

Mercats i fires
S’anul·len els mercats setmanals del Vendrell (divendres), excepte les parades d’alimentació de les places del Mercat i de Francesc Macià, i el de Coma-ruga (dissabte) en la seva totalitat.

S’anul·la el mercat de brocanters de la Rambla (segon dissabte de mes).

Consells
D’altra banda, s’aconsella a la ciutadania i al teixit social i empresarial del municipi que se segueixin les indicacions i les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes mesures preventives s’allargaran durant un període de 15 dies. La informació s’anirà actualitzant en funció de l’evolució i de la nova informació que es vagi disposant i de les noves directrius dels òrgans competents.

Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament del Vendrell vol transmetre a la ciutadania un missatge de tranquil·litat i de confiança, i es demana que se segueixi la informació dels canals oficials i que no es difonguin informacions falses o no contrastades.

Des del consistori vendrellenc es recorda que davant de qualsevol sospita de contagi es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris