Un centenar de persones es concentren a Vilafranca en contra la violència de gènere

Judit Benages
10/03/2020 - 13:15h

L’acte estava convocat per l’Ajuntament després que un home apunyalés aquest dilluns a la seva exparella a la porta del seu domicili a Vilafranca

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts a les 12 del migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca per rebutjar la violència masclista després que un home apunyalés dilluns al matí a la seva exparella a la porta del seu domicili a Vilafranca. La jornada estava convocada per l’Ajuntament.

La regidora d’igualtat, Montse Arroyo, ha llegit un manifest on es defensava la igualtat i la llibertat de les dones i on es comunicava la seva “enèrgica repulsa i indignació” davant el cas ocorregut a Vilafranca. El govern estava acompanyat pels diferents grups de l’oposició.

Una part del manifest deia així: ” Les violències masclistes cap a les dones constitueixen un sistema de relacions de poder que legitima i perpetua les desigualtats entre homes i dones, són presents en totes les estructures de la societat i suposen la més greu vulneració dels drets humans deles dones.
Les violències masclistes que vivim en diferents àmbits, succeeixen
en una societat que tolera i alimenta la desigualtat, i resta credibilitat
i autoritat a les dones.

Cal treballar per dotar de recursos suficients a les polítiques contra la violència masclista, en la prevenció, atenció, i protecció de les víctimes. Des de l’Ajuntament de Vilafranca es fa una aposta ferma ampliant i dotant de més recursos a les polítiques i programes d’intervenció integral de les violències masclistes. Així mateix també es treballa per tal que les administracions públiques adoptin amb urgència mesures efectives per a l’eradicació de les violències”.

Segons Arroyo, a més “es demana a les dones que denunciïn, però la majoria de les denúncies acaben en absolució, el sistema judicial no considera la violència psicològica (el menyspreu, la desvalorització, la humiliació) una violència masclista, i aquesta violència és la base de la violència masclista. Quan diem a les dones que denunciïn, elles
estan soles”.

Després de la lectura del manifest s’ha fet un minut de silenci per demanar la recuperació de la dona, que s’està recuperant a Bellvitge. En un moment del minut de silenci, però, tres dones víctimes de violència de gènere han començat a escridassar al govern perquè, segons elles, no donen solucions a les dones maltractades “i només estan allà per fer la fotografia, però quan els necessites no hi són mai”.

Una de les dones que ha escridassat al govern, la Joana, parlant amb la policia

Una d’elles, la Joana, ha explicat al 3d8 com fa 6 anys que la seva filla està immersa en una situació de violència de gènere, que la justícia no ha decretat ordre d’allunyament per part de la seva ex parella i que tenen “pànic” de sortir al carrer ja que el que asseguren que és un maltractador viu a Vilafranca. La Joana lamenta que, segons ella, des del govern no se’ls ha donat cap solució ni el suport que creuen que haurien d’haver obtingut, com ara un pis d’emergència.

PUBLICITAT

També et pot interessar

Comentaris