El VilaPensa s’ajorna fins la tercera setmana de setembre

Xavi Gonzàlez
10/03/2020 - 11:10h

Avui s’ha anunciat aquesta decisió de mutu acord entre el festival i l’Ajuntament de Vilafranca per prevenció del coronavirus

Aquest matí s’havia de presentar la tercera edició del festival VilaPensa, que s’havia de celebrar del 14 al 19 d’abril, però davant la sorpresa dels assistents, Joan Tarrada, president de la junta de Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya), entitat que organitza el certamen, ha fet públic que per precaució davant del coronavirus s’ha decidit ajornar fins la tercera setmana de setembre (en concret del 16 al 20 de setembre).

Tarrada ha explicat que s’intentaran mantenir tots els actes i els ponents, entre els quals n’hi havia de reconeguts. En aquest sentit, Jordi Sàbat, director del VilaPensa, ha volgut ressaltar que el festival havia de comptar amb 29 conferències i 32 figures del món de la filofosia durant sis dies. Tarrada va acabar explicant que, en aquest sentit, la seva voluntat és la de no abaixar el llistó.

A l’acte hi era present l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha assegurat que aquesta és la millor mesura que poden prendre: “Estem parlant d’actes amb molta assistència a meitat d’abril, quan justament serem al pic de la malaltia. No és lògic mantenir un festival quan sabem que hi ha un 90% de probabilitats que s’hauria de suspendre perquè és molt probable que en els propers dies hi hagi mesures més dràstiques”.

PUBLICITAT

A partir d’ara s’inicia un període d’incertesa. Així, l’alcalde posava com a exemple el pregó de Sant Jordi que ha de pronunciar el doctor en Ciències Ambientals, geògraf i naturalista Martí Boada al saló de plens de l’ajuntament: “Potser s’haurà de fer davant del Palau Baltà, si el podem fer”.

També et pot interessar

Comentaris