Unes 400 persones es manifesten a Vilafranca contra la violència masclista

09/03/2020 - 21:16h

La concentració l’ha convocat l’assemblea feminista La Ruda després que un home hagi apunyalat aquest dilluns al matí a la seva exparella a Vilafranca

Unes 400 persones s’han manifestat aquest dilluns a la tarda pels carrers del centre de Vilafranca com a forma de rebuig a la violència de gènere després que es conegués que aquest dilluns al matí un home amb una ordre d’allunyament i diverses denúncies ha apunyalat a la seva exparella quan aquesta sortia de casa a la plaça Lluís Via de la capital de l’Alt Penedès.

La manifestació d’aquesta tarda ha estat convocada de forma urgent per l’assemblea feminista La Ruda no només com a forma de denuncia sinó per demanar més recursos en la lluita contra el masclisme per part de l’Ajuntament de Vilafranca.

Un moment de la manifestació passant per la rambla de Sant Francesc

De fet, en el manifest que s’ha llegit, des de l’entitat han demanat públicament al consistori “que apliqui i doti de pressupost el nou plat d’igualtat perquè sense prevenció no podrem aturar el masclisme”. A més també han exigit “que es posin punts liles de veritat, eficients i amb voluntat real de donar resposta a les agressions que pateixen les dones”.

Finalment el text diu que “tant l’ajuntament com la comarca siguin actius en l’erradicació del masclisme i vetllin per la seguretat real de les dones víctimes de violència masclista”.

“Avui i cada dia fins que valgui la pena viure, estem en guerra. Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, acabava el manifest.

Per altra banda cal recordar que l’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat també una concentració per demà a les 12h del migdia a la plaça de la Vila.

També et pot interessar

Comentaris