Josep Maria Farran, nou director d’Applus+ IDIADA

Carles Grasas i Josep Maria Farran. (Fotografia: Applus+ IDIADA)
09/03/2020 - 18:35h

Substitueix en el càrrec Carles Grasas, responsable de l’empresa d’investigació automobilística del polígon de l’Albornar

Després de 32 anys al capdavant d’Applus+ IDIADA, Carles Grasas ha anunciat que Josep Maria Farran assumeix el càrrec de director de l’empresa a partir del gener d’aquest 2020. Grasas ha agraït a tot el personal de l’institut d’investigació automobilística amb seu al polígon industrial de l’Albornar del Baix Penedès l’entusiasme i el suport mostrats durant tots els anys que ha estat executiu en cap.

Josep Maria Farran es va incorporar a IDIADA el gener de 1988 i, durant tots aquests anys, ha assumit diverses posicions de responsabilitat creixent i ha aconseguit sempre grans resultats. Carles Grasas ha introduït la nova etapa de la companyia afirmant que està segur que Farran “exercirà les seves funcions com a director en cap d’IDIADA amb èxit quant a la satisfacció dels nostres clients i de l’accionariat”.

Sota la direcció de Josep Maria Farran, IDIADA -remarca de l’empresa- inicia una nova dècada com un dels principals proveïdors de serveis de desenvolupament de l’automòbil per als principals fabricants de tot el món. En preguntar-li per la seva visió general sobre l’actualitat del sector, Farran ha afirmat que “la indústria de l’automòbil està experimentant una era de canvis tecnològics importants que plantegen desafiaments, però alhora grans oportunitats”.

Així i tot, Josep Maria Farran es mostra convençut del paper d’IDIADA com a soci clau en el sector de l’automoció en aquesta nova etapa: «Estic segur que IDIADA tindrà un paper fonamental en aquest nou escenari. Com a enginyer, estic entusiasmat de viure un moment tan interessant i em sento orgullós de liderar un equip d’excel·lents professionals de l’automoció».

En aquest sentit, IDIADA s’ha anticipat a la demanda de la indústria a mitjà i llarg termini pel que fa als serveis de disseny, enginyeria, assaig i homologació requerits pels vehicles en els propers anys. Com a resultat, IDIADA ha fet importants inversions en instal·lacions i equipaments d’avantguarda per satisfer les necessitats específiques dels seus clients.

El llegat de Carles Grasas

IDIADA va tenir els seus inicis l’any 1971 com a Institut d’Investigació Aplicada de l’Automòbil, dins de l’Escola Superior d’Enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya. Més d’una dècada després, el 1987, Carles Grasas, doctor en enginyeria industrial per aquesta universitat, en va ser nomenat director general. El seu principal esforç, des de bon principi, va ser proveir IDIADA de professionals qualificats i de tots els recursos necessaris per convertir-se en un soci global de la indústria de l’automoció.

Els anys noranta van ser una dècada innovadora per a l’empresa. El 1990, va passar a formar part de la Generalitat de Catalunya, la qual cosa va facilitar el desenvolupament de la cartera de serveis per satisfer les necessitats de la indústria de l’automòbil local, però amb un enfocament vers la internacionalització.

El 1994, es va inaugurar el centre tècnic de 370 hectàrees a l’Albornar (a 80 km al sud-oest de Barcelona). Uns anys més tard, el 1999, IDIADA va deixar de ser propietat exclusiva de la Generalitat, es va constituir jurídicament com a empresa privada amb el nom d’IDIADA Automotive Technology SA i va passar a formar part del nou Grup Applus+. Carles Grasas va ser nomenat director executiu de la companyia.

IDIADA va experimentar un creixement exponencial durant les primeres dècades del nou mil·lenni i Carles Grasas va ser nomenat membre del Consell Administratiu i vicepresident del Grup Applus+ el 2007. Des del maig de 2014, el Grup Applus+ cotitza a la borsa espanyola.

La internacionalització de la companyia s’ha anat produint gradualment amb l’obertura de noves sucursals i unitats de negoci a països com França, el Japó, el Regne Unit i la Xina el 2003, l’Índia el 2006, el Brasil el 2008, Turquia el 2010, els Estats Units i Rússia el 2011 o Sud-àfrica i Indonèsia el 2013, per esmentar-ne només alguns.

A finals de 2019, IDIADA va proporcionar serveis d’enginyeria, assaig, homologació, certificació de productes i disseny a 24 països. Els seus ingressos anuals van ascendir a 214 MEUR, amb més de 2.750 empleats a tot el món.

Present en 24 països

Applus+ IDIADA, segons remarca la mateixa companyia, és una empresa global al servei de la indústria de l’automòbil que compta amb més de 30 anys d’experiència en el desenvolupament de productes i ofereix serveis de disseny, enginyeria, assaig i homologació de vehicles.

L’èxit d’IDIADA està basat en la combinació d’enginyers altament experimentats, instal·lacions d’assaig i desenvolupament punteres i una aposta constant per la innovació. La companyia compta amb més de 2.750 professionals i una xarxa internacional de filials i sucursals a 24 països, i ofereix globalment solucions d’alt valor afegit i adaptades a les necessitats del client.

També et pot interessar

Comentaris