Feliu Ventura enceta diumenge el Sonaprop de Llorenç

09/03/2020 - 12:30h

Jo Jet i Maria Ribot i Ginestà completen el cartell del festival que torna a la nova seu del Centre, entitat organitzadora

El Centre de Llorenç del Penedès ja té a punt, un any més, el cicle Sonaprop, que aquest any arriba a la tretzena edició. Serà una cicle molt especial perquè torna a la seva seu, el Centre. Enguany el cicle serà de tres concerts amb músics com Feliu Ventura, el duet Jo Jet i Maria Ribot i el grup Ginestà. Cadascun d’ells maridat amb un vi o cava Denominació d’origen Penedès.

El Sonaprop és un cicle de música ja consolidat organitzat per l’ateneu El Centre de Llorenç del Penedès. En aquesta tretzena edició, i després de la recent inaguració de la nova seu el setembre passat l’escenari principal passa a ser el nou local de l’Entitat (carrer ponent, 20 de Llorenç del Penedès). Constarà de tres concerts, tots ells en diumenge i que començaran a les set de la tarda. Mitja hora abans s’obrirà el servei de vins.

L’estrena del cicle

L’estrena del cicle serà aquest diumenge, a càrrec del músic Feliu Ventura que presentarà “Convocatòria”. Un nou recull de cançons pròpies portat al món des de la seva estimada Xàtiva. Encara hi ha el record inesborrable i els somriures còmplices del seu pas pel Sonaprop fa sis anys. La temptació de tornar-lo a convidar no es podia reprimir. Torna, quan més calen les cançons. En aquesta ocasió, el vi que “convoca” serà el del Celler Jané Ventura.

El cicle continuarà el diumenge 22 de març, amb el concert del duet Jo Jet i Maria Ribot acompanyats de batería que estrenen “Sant Llorenç”, el seu tercer disc, presentat aquest febrer. Una mirada sobre el llegat emocional que deixa el pas de les generacions sobre les persones, els llocs i la societat, amb la infantesa com a teló de fons. Als marges del pop independent i el folk d’autor, Maria Ribot i Jordi Jet, a duet de guitarra i veus, amb Josep Cordobés a la batería, acosten, des del Bages, la seva música. Els vins amb regust llorencenc L’Apical maridaran amb aquest “Sant Llorenç” emocional i tendre.

I per últim, i de manera continuada, el diumenge dia 29 de març, el cicle conclourà amb el concert de Ginestà, que va rebre aquesta setmana passada el Premi Enderrock per votació popular al Millor disc de cançó d’autor 2019. Els de Sant Andreu del Palomar no fan desaparèixer la cançó protesta que els va veure néixer però la modulen, entre loops i beats electrònics, i la traslladen a terrenys més pop. Amb el seu segon disc, homònim, i en format quartet, ens faran disfrutar d’allò més. Si ho acompanyem dels vins i caves Giró Ribot, será excepcional.

La música, la proximitat, el caliu, el vi, els espais i escenaris… fan del Sonaprop un cicle de música especial. Les entrades es poden comprar via internet als enllaços que es troben al web del Sonaprop http://www.sonaprop.ppcc.cat/ o bé a taquilla. Més informació sobre el cicle a la pàgina https://www.facebook.com/sonaprop/

També et pot interessar

Comentaris