Vilafranca veu el primer 7d7 femení

7d7 dels Castellers de Barcelona a Vilafranca. FOTO: Castellers de Barcelona
Avatar
09/03/2020 - 10:07h

Els Castellers de Barcelona completen la inèdita construcció durant l’Homenatge a les Heroïnes Anònimes organitzada pels Xicots

En el marc de les celebracions al voltant del 8M, els Xicots de Vilafranca van organitzar diumenge la sisena edició del Homenatge Carme Alomà, com a reconeixement a les heroïnes anònimes.

En aquesta ocasió la dona a la que es feia el reconeixement era la vilafranquina Elisabet Olmos, infermera i auxiliar de geriatria i gerontologia.

Va ser un acte emotiu, que va comptar amb una xerrada de Francesc Sáez. Pel que fa als parlaments, el President dels Xicots, Enric Pagès, va donar la enhorabona a la homenatjada, i per la seva banda, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Montse Arroyo, va voler destacar la iniciativa dels Xicots de recordar dones lluitadores sovint des de l’anonimat.

La celebració va acabar amb l’actuació de les castelleres dels Xicots de Vilafranca i dels Castellers de Barcelona, que van completar el primer 7d7 femení vist a la història dels castells. El barcelonins van completar també el 5d7, el 3d7 i dos pilars de 4 de comiat, tot només integrat per dones.

Per part de la colla vilafranquina, l’actuació va ser de castells de 6: 3 de 6, 4 de 6 amb agulla, 4 de 6  i tres pilars de 4 per tancar la diada.

Un cop acabada la diada les xicotes van fer a la plaça la interpretació de la coreografia de l’himne contra la violència de gènere “un violador en tu camino”, tancant així la matinal de forma més reivindicativa. Al migdia els Xicots també havien enlairat un pilar de 4 en la celebració del dia de la dona a la plaça Jaume I.

PUBLICITAT

D’altra banda el mateix diumenge, coincidint amb l’acte, es va reobrir de nou al públic el bar del local social de la colla, Cal Noi-Noi, que ha canviat de responsables.

També et pot interessar

Comentaris