Anna Gual guanya el Premi Cadaqués a Rosa Leveroni de poesia

07/03/2020 - 16:00h

La vilafranquina va ser guardonada pel poemari ‘Ameba’, que versa sobre la maternitat i que ara ha publicat l’editorial Llibres del Segle

L’editorial Llibres del Segle acaba de publicar dins la col·lecció “Poesia sèrie Culip” el poemari titulat Ameba, amb el qual la vilafranquina Anna Gual va guanyar el Premi Cadaqués a Rosa Leveroni 2019. El llibre inclou il·lustracions de Gala Pont i l’epíleg ha anat a càrrec de Caterina Riba.
Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) va publicar Implosions (LaBreu Edicions, 2008) als 22 anys. El 2013 va guanyar el Premi de poesia mediterrània Pare Colom amb L’ésser solar (Lleonard Muntaner) i al cap de dos anys va publicar Símbol 47 (LaBreu Edicions).

El 2016 va ser guardonada amb dos prestigiosos premis: el Premi Bernat Vidal i Tomàs per Molsa (AdiA Edicions) i el Premi Senyoriu Ausiàs March per El tubercle (Editorial 3i4), trilogia que clou amb Altres semideus (LaBreu Edicions, 2019). Més recentment, el passat 2019, va obtenir el Premi Rosa Leveroni de poesia amb el llibre Ameba, que versa sobre la maternitat. Internacionalment ha viatjat com a poeta convidada a festivals, trobades d’escriptors i seminaris de traducció poètica a Croàcia, Sardenya, Anglaterra i Rússia.

La seva poesia està traduïda a l’anglès, el francès, l’espanyol, el gallec, el rus, el croat, el portuguès i l’italià. “Amb la poesia d’Anna Gual basculem entre la concreció màxima dels elements de la taula periòdica i els secrets essencials. El meconi, l’úter, el lanugen i el líquid amniòtic ens condueixen cap als misteris de la reproducció animal, de la continuïtat i de la creació literària. Ara bé, Gual ens els diposita de viu en viu i amb una concisió sorprenent sobre el palmell de les mans. I llavors ens convida a palpar-los”, relata Caterina Riba a l’epíleg.

També et pot interessar

Comentaris