L’aula de cultura del Fòrum Berger Balaguer presenta la mostra “Animal by Fran Martí”

Avatar
06/03/2020 - 10:03h

Una mostra de 18 fotografies amb elefants, rinocerons, guepards, girafes, nyus, zebres i lleons, entre d’altres

Del 6 de març al 19 d’abril de 2020, l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull una exposició fotogràfica de Fran Martí, un autor independent amb una extensa trajectòria com a fotògraf de viatges, vida salvatge i retrats. Les seves fotografies són misterioses, poderoses, íntimes, èpiques i, alhora, emocionants. La mostra s’inaugura aquest divendres, a les 19.30h, a càrrec del mateix fotògraf.

Una extensa trajectòria

Fran Martí té una extensa trajectòria com a fotògraf de viatges, vida salvatge i retrats. Autodidacta durant la primera etapa, Martí va continuar estudiant fotografia a diferents escoles de Barcelona, Madrid i París. Actualment està instal·lat a Barcelona. Després de diversos viatges fotogràfics al nord i sud del continent americà i a diferents països asiàtics i europeus, va començar el seu periple africà a Kènia, l’any 2007, d’on es va crear la col·lecció “Animal”. Des de llavors, el seu projecte el va portar diverses vegades a Etiòpia, així com a Namíbia, Zàmbia, Tanzània, Zimbàbue, Kènia, Gàmbia, República Sud-africana o Botswana, on va poder comptar amb la col·laboració de bosquimans, mursis, himbas, massais, hamer i altres tribus indígenes. Conseqüència d’aquest treball és l’exposició itinerant “Ethiopia Between Dream and Reality”, algunes fotografies de la qual també formen part de la mostra que podrem veure al Fòrum Berger, i del qual va publicar un llibre premiat com la “Millor Impressió Digital 2014” pel Gremi de la Indústria d’Arts Gràfiques i Comunicació de Catalunya.

PUBLICITAT

La seva formació i experiència tant en fotografia “analògica” com en l’àmbit de les noves tecnologies li ha permès afrontar projectes de postprocés digital avançat. A l’actualitat treballa amb tecnologia digital de format mitjà, amb càmeres de pel·lícula, també de format mitjà, processos químics de revelat i tècniques mixtes. L’any 2015 va crear el col·lectiu “Trilight Collective” amb els fotògrafs Miguel Soler-Roig i Juan Más-Bagá, participant al projecte “Sota el cel andalús”, en col·laboració amb el fotògraf Kim Weston.

Projecte de cooperació

Fran Martí està involucrat en projectes de cooperació i el 10% de la venda de la seva obra es dedicarà a l’ampliació de l’hospital de Jarren, a Gàmbia.
En aquesta mostra el visitant podrà gaudir d’unes impressionants 18 fotografies de gran format, amb elefants, rinoceronts, guepards, girafes, nyus, zebres, lleons, búfals d’aigua i hipopòtams, entre altres. Un conjunt d’imatges artístiques que parlen per si soles i que expressen una idea, un missatge, una història, una forma de vida, una emoció

PUBLICITAT

Aquest tipus de fotografia requereix molta paciència. Per Fran Martí, la millor manera de veure animals salvatges és deixar que s’acostin i fer servir la seva oïda per trobar fauna. Així, va aprendre a captar qualsevol indici que l’espècie que busca és a prop, com ara soroll de les branques, crides a altres membres de la mateixa espècie, etc.

L’exposició és de lliure accés i gratuït per a tothom fins al 19 d’abril en horari de dijous a dissabte de 18 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h.

També et pot interessar

Comentaris