Desmantellada una plantació de marihuana al Vendrell

05/03/2020 - 18:30h

La Guàrdia Civil i la Policia Local del Vendrell van intervenir conjuntament a la instal·lació ubicada als Masos de Coma-ruga

La Guàrdia Civil i la Policia Local del Vendrell han desenvolupat una investigació conjunta fruit de la qual han desmantellat una plantació de marihuana de l’interior d’un habitatge independent situada a la urbanització Els Masos de Coma-ruga, al mateix municipi del Vendrell.

En l’operatiu han estat confiscades 691 plantes de l’espècie ‘cànnabis sativa’, 3,5 quilos de cabdells de marihuana, 1,5 quilos de picada de la mateixa substància i nombroses eines per al seu cultiu.

La policia ha detingut dos homes com a responsables de la plantació i investiga a un tercer per la seva implicació en els presumptes delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar a primers d’any quan la Guàrdia Civil i la Policia Local del Vendrell van tenir coneixement a través de les xarxes socials que en un habitatge unifamiliar de la urbanització Els Masos de Coma-ruga s’havia establert una possible plantació de marihuana.

Arran d’aquesta informació i de les investigacions dutes a terme, es va poder situar l’immoble on semblava que es podrien conrear i elaborar substàncies estupefaents. Aquest habitatge es trobava en règim de lloguer des de feia 4 mesos, sense tenir activitat quotidiana, però en canvi si que tenia un consum elèctric d’una activitat industrial.

Aquest fet va induir la policia a pensar que l’habitatge s’havia llogat exclusivament per habilitar-lo per al cultiu de marihuana, així com per a la seva manipulació i distribució.

Les persones titulars del contracte de lloguer es desplaçaven diàriament des del seu municipi de residència a la localitat de Vilanova i la Geltrú fins a la localitat del Vendrell per fer la cura i manteniment de la plantació.

Així, durant aquest dimecres es va establir un dispositiu policial conjunt de Guàrdia Civil i Policia Local del Vendrell, amb l’objectiu d’aprofitar la informació aconseguida en la investigació. Quan es va detectar, com en altres ocasions, un vehicle ocupat per dues persones que intentaven accedir a la habitatge investigat, després de ser identificats es va procedir a practicar la diligència d’entrada a l’immoble.

Un cop a l’interior de l’habitatge, els agents van observar que l’immoble s’havia distribuït en diferents estances o zones per guardar el material de cultiu; mentre que en una altra estança hi havia una plantació cannàbica, l’assecador i, finalment, la zona d’emmagatzematge i envasat de la substància.

Efectes intervinguts

En l’operatiu van ser intervingudes 691 plantes de ‘cànnabis sativa’, 3.500 grams de cabdells de marihuana, 1.500 grams de picada de la mateixa substància i material per al cultiu, elaboració i venda de la substància cannàbica.

Els detinguts, dos homes de 23 i 28 anys, de nacionalitat espanyola, se’ls imputa un presumpte delicte de tràfic de drogues (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i defraudació de fluid elèctric.

També s’ha pres declaració com investigat a un tercer, per estar presumptament relacionat amb els fets. Un cop van prestar declaració en dependències policials, van ser posats en llibertat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell quan siguin requerits.

També et pot interessar

Comentaris