El Sindicat de Llogaters denuncia “racisme habitacional” a Vilafranca

Membres del Sindicat de Llogaters donant suport a la Fatima i a la Karima
05/03/2020 - 17:48h

Creuen que no es dona resposta a la necessitat de dues dones marroquines, però el govern assegura que ha donat la resposta que pertocava

El Sindicat de Llogaters ha denunciat el que considera una situació de “racisme habitacional” a Vilafranca. Segons ha explicat des de l’entitat Txús Magallón, la Fatima i la Karima són dues dones marroquines en situació irregular que treballaven fins fa poc en una pensió a canvi de menjar i un lloc on dormir. Ara s’han quedat al carrer i les han acollit membres del Sindicat.

Magallón comenta que l’Ajuntament les va fer dormir en una pensió dels Monjos per, després, comprar-los dos bitllets de tren a Barcelona, amb l’argument, segons apunten, que aquí no hi ha recursos per atendre-les.
Des del sindicat es considera “molt greu” no tenir cap alberg ni pis d’emergència preparat per atendre dones en situació d’extrema vulnerabilitat.

A més, asseguren que no és el primer cop que es dona “una resposta negativa d’ajuda a persones de zones concretes, com ara Àfrica o Sud-amèrica, i creiem que estem davant casos d’exclusió racial”, diuen.

La resposta del govern
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, explica que una de les dones està empadronada a Sant Pere de Ribes i, per tant, considera que és el govern d’aquest municipi qui s’ha de fer càrrec de la seva situació.
D’altra banda, apunta que el sindicat no ha fet públic que des de Serveis Socials es va acordar amb elles que una ONG de Barcelona es faria càrrec del seu cas.

“Elles van acceptar-ho, i per això se’ls va comprar el bitllet de tren”, diu Regull, al mateix temps que apunta que els pisos per a emergències estan ocupats i no són infinits: “Si no fos així, faríem un efecte crida que no volem”. Regull diu que en cap cas el govern de Vilafranca discrimina, i que “s’ha donat la resposta que s’havia de donar”.

També et pot interessar

Comentaris