La penedesenca Txell Feixas presenta avui el seu llibre ‘Dones valentes’

Avatar
05/03/2020 - 10:00h

La periodista i corresponsal de TV3 a l’Orient Mitjà serà dijous que ve a l’Escorxador de Vilafranca

Avui, l’Escorxador de Vilafranca acollirà a partir de les 19.30h la presentació del llibre Dones valentes de la periodista penedesenca Txell Feixas, que conversarà a l’acte amb el cap d’informatius de Ràdio Vilafranca i Penedès TV, Josep Maria Soler.

El llibre és un homenatge a les dones que no s’han sotmès i que estan canviant la història a l’Orient Mitjà. En aquesta regió hi ha una revolució en marxa, persistent i determinada com cap altra: comença just quan neix una nena, i continua en la seva infantesa, joventut, plenitud i vellesa. És la revolució de les dones. La seva és una lluita sense treva ni final contra el patriarcat secular que domina la política, la cultura i la societat. De vegades, la lluita és per la pura supervivència; d’altres, una lluita conscient i organitzada –política– per guanyar i defensar drets tan bàsics com el dret a néixer, el dret a avortar, a defensar-te de qui et vol destruir, a conservar allò que encara no t’han pogut manllevar. El dret, en resum, a existir.

PUBLICITAT

Txell Feixas Torras (Mediona, 1979) és periodista i actualment treball com a corresponsal a l’Orient Mitjà des de Beirut per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Ha cobert la guerra contra Estat Islàmic a l’Iraq, la caiguda del Califat des de Rojava o les Marxes pel Retorn a la Franja de Gaza, entre altres esdeveniments de primer ordre a la zona. Abans també va seguir el segrest dels voluntaris de Barcelona Acció Solidària reivindicat per Al-Qaida de Mauritània o la crisi humanitària a la tanca de Ceuta amb el Marroc.
Dones valentes explica les vivències de dones anònimes que donen testimoni dels conflictes de la regió i fa un recorregut per la trajectòria vital d’aquestes dones que neixen, creixen i moren al Pròxim Orient.
El pròleg del llibre ha anat a càrrec de la també periodista de TV3 Gemma Ruiz.

També et pot interessar

Comentaris