Veïns de Sant Pere Molanta reclamen més seguretat al municipi

04/03/2020 - 16:52h

Un grup de persones del poble exigeixen que es reforci el servei de guàrdies municipals davant els diversos intents de robatori

Diumenge, durant la rua de Carnaval que va acollir Sant Pere Molanta, es van poder veure en diferents punts del municipi pancartes que reclamen a l’Ajuntament d’Olèrdola més seguretat. Les pancartes no les signa cap col·lectiu o entitat i contenen, entre d’altres, lemes com “+ vigilància + solucions”, “Ajuntament, volem solucions” o “Sr. Alcalde, volem protecció”.
Segons han exposat veïns que participen en la protesta, es tracta d’un “moviment completament transversal”, de base veïnal, que vol fer públic el neguit per la “falta d’efectius” en el servei de guàrdies municipals d’Olèrdola.

Aquestes fonts veïnals assenyalen que dimarts de la setmana passada, a les 9 de la nit, van intentar assaltar dos habitatges del carrer de la Font del Cuscó de Sant Pere Molanta. Asseguren que testimonis presencials havien vist a dos homes encaputxats marxant en vehicle del lloc dels fets. Situacions com aquesta, així com d’anteriors similars registrades al poble, haurien generat la inquietud que ha conduït a iniciar les protestes. Sempre segons la valoració d’aquest grup de veïns.

En referència a la convocatòria pública conduïda pels Mossos d’Esquadra el passat 22 de gener al local de la Societat de Sant Pere, aquests veïns consideren que “no és suficient una reunió de seguretat” i han decidit penjar les pancartes per a poder difondre la reivindicació “davant la inacció del govern municipal sobre el tema”. El propòsit és el de “forçar a l’Ajuntament a reforçar els efectius” i donar una resposta adequada “a una exigència que no és nova”.

Aquest grup de veïns de Sant Pere Molanta entenen que la problemàtica afecta al conjunt del municipi i, a tall d’exemple, assenyalen que a Can Trabal “s’han posat cartells públics sobre grups de vigilància via WhatsApp”.

Aquest grup conviden a sumar-se a les protestes a la resta de veïns d’Olèrdola i anuncien que estan estudiant “noves accions” reivindicatives.

També et pot interessar

Comentaris